’Dead Snow: Red vs Dead’ er en action/komdie, der skal prøve a..." /> Filmanmeldelse: Dead Snow: Red vs Dead (org. titel: Død Snø 2) - Filmpuls

komedie Dead Snow Red vs Dead Død Snø 2

Skrevet den 19 april, 2014 | af Karen Sandal

0

Filmanmeldelse: Dead Snow: Red vs Dead (org. titel: Død Snø 2)

’Dead Snow: Red vs Dead’ er en action/komdie, der skal prøve at leve op til forgængeren ‘Dead Snow’ (Død Snø). Men hvordan gør man så det? Tommy Wirkola har valgt Hollywoodruten, hvilket betyder: større, mere splat, mere humor og mere OTP. Resultatet kan du læse om her.

ADVARSEL – Denne anmeldelse indeholder afsløringer om slutningen på ‘Dead Snow’.

Historie

Martin har haft et par hårde dage i Nord-Norge. Det, der skulle have været en hyggelig hyttetur, er endt med en brutal nedslagtning af hans venner udført af General Herzogs’ hær af zombie nazister, Martin har været nødt til at skære sin egen arm af med en motorsav og midt i adrenalinen kom han så også lige til slå sin kæreste ihjel. Martin formår dog at flygte fra zombierne, men han kører galt på vej tilbage til civilisationen. Da han vågner, har han to arme igen (woohoo), desværre er den påsyede arm Herzogs (bummer!) og den tørster efter blod. Og som om det ikke var nok, så er han også politiets hovedmistænkt for mordet på vennererne og Herzog og hans hær er kommet ned fra fjeldet og skaber nu kaos på vej til byen Talvik.

Dead Snow Red Vs Dead Uh Oh

Der er så meget absurditet og humor i den her film,  at jeg vil anbefale den udelukkende for det. Det er lang tid siden, jeg har grint så meget i biografen. Men hvis blod og indvolde giver dig koldsved og tunnelvision, så er det her overhovedet ikke filmen for dig. For det er der i massevis og nogle gange giver de den da også lige en tand for meget….et par gange overskred filmen min ”det-her-er-ok-splat-som-jeg-kan-grine-af” barometer og gik over i ”Whelp! WTF!”, men de to hardcore fans jeg sad ved siden af lød til at have en forrygende sjov aften. Filmen viser også nye og kreative måder at anvende indvolde samt hvorfor du bør overveje at have en zombie som et kæledyr. Historiemæssigt lider filmen dog lidt under inddragelse af the Zombie Squad og politifolk, der nok mere hører hjemme i en dårlig slap-stick komediefilm. Men ’Dead Snow: Red vs Dead’ er stadig en aldeles underholdende film, der byder på flere grin og mere splat end 1eren.

Skuespil

Vegar Koel gør det rigtig godt som action-helten Martin, der er inde i en lidt af en omvæltning, mens Stig Frode Henriksen og Kristoffer Joner står for de sjoveste indslag.
Martin Starr, Ingrid Hass og Jocelyn DeBoer udgør desværre filmens svage punkter, og det virker næsten som om, at de har fået besked på at overspille deres roller så meget som muligt.

Dead Snow Red Vs Dead

Visuelt

‘Dead Snow: Red vs Dead’ har et større budget end 1eren og det skal selvfølgelig også kunne ses i det visuelle, hvor make-up og special effects holdet har været på overarbejde. Filmen foregår for det meste i dagslys, og det stille store krav, men holdet har formået på bedste vis at sikre realistiske indvolde og klamme dødscener og cool zombies. Kudos.

Dead Snow Red Vs Dead Gut

Musik og lydbillede

En sjov gimmick i ‘Dead Snow: Red vs Dead’ er brugen af Bonnie Tylers ”Total Eclipse (of the Heart)” til en scene, der vil få dig til at sige “aww” og måske få dig til at kaste en lille smule op på samme tid.

Fun Fact: Filmen havde et budget på omkring 34,5 millioner NOK, og de betalte 450.000 NOK for ’Total Eclipse (of the Heart)”, og som Wirkola selv siger: “It was worth it”.

Filmanmeldelse: Dead Snow: Red vs Dead (org. titel: Død Snø 2) Karen Sandal

Dead Snow: Red vs. Dead - CPH PIX

Historie
Skuespil
Visuelt
Musik og lydbillede

Kort fortalt: Tommy Wirkola skuer op for hele svineriet i opfølgeren 'Dead Snow: Red vs. Dead'. Det er ikke nogen stor, grandiøs fortælling, men hold nu op hvor er den sjov! Du er sikret et godt grin, hvis du ikke har noget imod splat, blod og død.

3.3


User Rating: 0 (0 vurderinger)

Tags: , ,


Om skribenten

er filmentusiast med en meget bred filmsmag, men har en særlig svaghed for gys og animationsfilm.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑