Jeg er ret vild med animationsfilm, og i 2010 blev jeg charmeret af..." /> Filmanmeldelse: Sådan Træner Du Din Drage 2 - Filmpuls

dvd / blu-ray Sådan-Træner-Du-Din-Drage-2

Skrevet den 15 november, 2014 | af Karen Sandal Fothergill

0

Filmanmeldelse: Sådan Træner Du Din Drage 2

Jeg er ret vild med animationsfilm, og i 2010 blev jeg charmeret af DreamWorks Animations ’Sådan Træner Du Din Drage’, historien om Hikke og hans drage, Tandløs. Men jeg havde mine forbehold, da jeg så, at en 2er var under opsejling. Normalt har 2ere ikke rigtig en god track record – og specielt ikke, når det kommer til animationsfilm – men den opfattelse blev godt nok skudt i sænk og gjort til skamme med ‘Sådan Træner Du Din Drage 2’ (org. titel: How to Train Your Dragon 2).

Sofa-faktor

Det er 5 år efter, at Hikke og Tandløs sørgede for en fredelig sameksistens mellem drager og vikinger på Berserkø. Mens vikingerne morer sig med drageræs, som er blevet øens nye favorit sportsgren, drager Hikke og Tandløs afsted for at udforske hidtil ukendte områder. På en af disse udflugter opdager de en hemmelig isgrotte med hundredvis af nye, vilde drager og en dragetræner. Men de havner også midt i en krig, der skal afgøre mennekset og dragernes fremtid.

Hikke-og-Tandløs-i-Sådan-Træner-Du-Din-Drage-2

Hvis du kunne lide ’Sådan Træner Du Din Drage’, så er 2eren absolut et must-see! ’Sådan Træner Du Din Drage 2’ er lige ved og næsten at være bedre end 1eren! Karakterne får mere dybde og vi får lov til at se mere af Berserkø og den omkringliggende verden. Det er en film, der har noget på hjertet, og der bygges ovenpå 1eren fremfor blot at kopiere succesen.

Jeg havde ikke regnet med at blive så glad for 2eren, men ’Sådan træner du din drage 2’ er en rigtig god historie om familie, venskab, kærlighed og at stå fast, at blive voksen og tage ansvar. Det er en film, der underholder og som du sagtens kan se med eller uden børnene….dog måske ikke lige de allermindste, da der også er lidt mere mørke scener med. Det er nemlig også det fede ved ‘Sådan Træner Du Din Drage 2’, den er ikke bange for at tage fat i de gode og mindre gode sider, der hører til livet.

Derudover er filmen også en visuel godbid med en masse detaljer og farver, og lyden spiller bare.

Jeg glæder mig til at se, hvad ‘Sådan Træner Du Din Drage 3’ kan byde på i 2016!

Extra materiale

Der er en del ekstra materiale, der giver dig en mulighed for at lære Berserkø, dragerne og folket bedre at kende.
’Dragons: Dawn of the Dragon Racers’ er en kort og sjov film på 26 minutter om, hvordan Hikke og vennerne opfandt drageræs….de stakkels får!
Der er også 12 minutters slettede scener, der præsenteres af forfatter og instruktør Dean DeBlois. Det er fire slette scener med næsten færdige scener, halvfærdige scener og storyboards.

Hikke giver en rundtur på Berserkø i ’Berks Dragon World’ og fortæller om hans flyveudstyr i ’Hiccup’s Invention in Flight’. Fiskeben fortæller om de forskellige typer af drager i ’Fishleg’s Dragons Stat’ og Drago Blotfests krigsmaskiner i ’Drago’s War Machine’.

Derudover er der et billedgalleri med en masse flotte billeder, trailer til filmen, sneak peak på et par kommende titler fra DreamWorks Animation samt musikvideoer til andre populære DreamWorks Animation film.

Filmanmeldelse: Sådan Træner Du Din Drage 2 Karen Sandal Fothergill

Sådan Træner Du Din Drage 2 - DVD/Blu-Ray udgivelse d. 13. november 2013

Sofa-faktor
Extra materiale

Kort fortalt: ’Sådan Træner Du Din Drage 2’ er for børn og barnlige sjæle. Den bygger videre på 1eren og rammer lige i hjertet med en fængende historie og en flot verden. Ekstra materialet er godt velegnet til at udforske mere af mytologien bag Berserkø, og så er der en ekstra lille kortfilm med, der er underholdende.

4.5


User Rating: 5.6 (1 vurderinger)

Tags: , , ,


Om skribenten

er filmentusiast med en meget bred filmsmag, men har en særlig svaghed for gys og animationsfilm.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑