'Extraction' med Chris Hemsworth. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: Netflix Foto: Jasin Boland

Filmanmeldelse: Extraction

5

 

Filmen ’Extraction’ er blevet teaset løbende de sidste par måneder med billeder og små videoer fra settet, eller bag om de forskellige stunts. Det så lovende ud. Så da den blev udgivet på Netflix d. 24 april, var det rart at få forventnignerne indfriet.

 

Hvad handler den om?

Den fordrukne lejesoldat Tyler, spillet af Chris Hemsworth, bliver hyret af en Indisk mafioso til at redde hans søn, Ovi Mahajan jr. spillet af  Rudhraksh Jaiswal, fra en rivaliserende bande i Bangladesh.  Missionen går umiddelbart efter planen, indtil Tyler og Ovi  pludselig befinder sig i en ubehagelig situation, hvor de skal prøve at slippe ud af byen med et underskud af venner og et overskud af fjender. Helvede bryder selvfølgelig løs, og Tyler må nedkæmpe forskellige modstandere og udholde en lang række strabadser, for at slippe ud af byen med livet og Ovi i behold.

'Extraction' med Chris Hemsworth og Randeep Hooda. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: Jasin Boland/Netflix

’Extraction’ er baseret på en tegneseriebogen ‘Ciudad’ og er instrueret af Sam Hargrave og skrevet af Joe Russo. De formår at lave en solid actionfilm, der til tider minder om en blanding af to film: ’Mad Max: Fury Road’, med dens næsten mekaniske eskalering af actionscener og ’John Wick’ med den flotte og brutale koreografi – sidstnævnte kommer nok af at både ‘John Wick’ og ‘Extraction’ har instruktører med mange års erfaring i stunts.

 

Kan jeg anbefale den?

Ja. Specielt hvis du sætter pris på god action.

‘Extraction’ er et virvar af flotte og medrivende kampscener, der har en fin historie i sin midte.

Kampscenerne er flot lavet. De er ikke klippet til ukendelighed, men lader kameraet følge- og understrege de slag der bliver udvekslet, så du ikke er i tvivl om, hvem der slog hvem, og tabte hvilken pistol. Kampscenerne er også opfindsomme. De indebærer til tider nogle påhit, som fremstår næsten komiske, hvis ikke de var så brutale – for eksempel i en tidlig scene hvor Tyler dræber to mænd med et haveredsskab.

Filmen excellerer også i en elleve minutter lang sekvens, hvor kameraet uafbrudt følger Tyler og Ovi, der kæmper sig gennem byens gader, trapper, biler, baggyder og markiser. Sekvensen er godt lavet, og resulterer i at du føler dig tilstede under diverse explosioner, skuddueller, og bilsammenstød.

'Extraction' med Chris Hemsworth. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: Netflix
Foto: Jasin Boland

Selv om filmen er halvfjerds procent actionscener, finder den stadig plads til at fortælle en fin og følelsebundet historie gennem visuelle metaforer og Tylers handlinger. Meget af den indre konflikt bliver dog jaget hjem med et enkelt syvtommers-søm midt i filmen. Her får Tyler, Ovi og seeren et pusterum, hvor de sunder sig og lærer karakterene bedre at kende.

‘Extraction’ virker ikke til at være overambitiøs med den historie, den vil fortælle. Det er ikke meget mere end en actionfilm – det er til gengæld en rigtig god actionfilm, hvor man kan se, der er lagt arbejde i at lave netop det.

 

 

 

Samlet bedømmelse
Din bedømmelse0 stemmer0
5
Kort fortalt
Extraction er en solid actionfilm om lejesoldaten Tyler. Den bringer dig både veludførte actionscener og følelsesmæssige historier i en fin afgrænset fortælling, der ikke prøver for meget.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.