animation Find Dory

Skrevet den 25 august, 2016 | af Maria-Louise Madsen

0

Filmanmeldelse: Find Dory

13 år skulle vi vente før vi fik lov til at komme med under oceanet, og få et gensyn med Nemo og hans venner. Find Nemo er jo det rene nostalgi ,og derfor var det også med en smule spænding i maven jeg satte mig til rette i biografsædet og tog 3D brillerne på, inden Find Dory gik i gang.

Find Dory

Copyright: Walt Disney Pictures

Historien

Denne gang er det ikke Nemo der bliver væk, men derimod den elskelige Dory som skal på eventyr. Dory er flyttet ind på koralrevet hos Nemo og Nemos far Marlin og hjælper til hvor hun kan. Hun er dog meget begrænset af hendes kortidshukommelse, og virker bare lidt i vejen. Indtil hun begynder at få tilbage blik fra da hun var lille, pludselig kan hun huske hvordan hendes familie var. Hun bliver derfor fast besluttet på at lede efter hendes familie. Sammen med Nemo og Marlin, drager Dory igen tværs igennem Oceanet mod Californiens prestigefyldte Marine Life institut, et rehabiliteringscenter og akvarium. Her bliver Dory væk fra Nemo og Marlin, og så går jagten ind efter at finde hende og hendes familie igen.

Find Dory er på mange måder ligesom Find Nemo. Den er fyld af humor, sorg, følelsen af ikke at passe ind og familie. På mange måder så er temaet i den grad, at alting er muligt, så længe man bare fokusere på målet. Det er også derfor Disney er så elskeligt, fordi de gang på gang laver nogle fantastiske historier, med et vigtigt budskab og Find Dory er altså ikke en undtagelse. Jeg bliver sjældent skuffet, også selvom jeg har ventet 13 på gensynet.

Find Dory

Copyright: Walt Disney Pictures

Skuespillet

Skuespillet er da også i den grad nævneværdigt. Marlins rolle har ændret sig lidt og han er på mange måder mere modig og ’’rolig’’, selvfølgelig handler det også om at han har Nemo ved sin side hele tiden. Det klædte ham altså at tage lidt flere chancer. Desuden møder vi også en masse helt nye figurer i Find Dory, blandt andet den syvarmede blæksprutte Hank. På mange måder forventede jeg at han var ond, men i virkeligheden mangler han, ligesom Dory, også bare et sted at passe ind og jeg holdte faktisk ret meget af hans hårde facade. Disney skal altså også have ros for altid at skabe nogle karaktere som man ikke kan andet end at holde af.

Find Dory

Copyright: Walt Disney Pictures

Visuelt

Visuelt er Find Dory ligeså imponerende som Find Nemo var. Men man kan heller ikke forvente andet for Oceanet, er et eventyrland af flotte farver og Disney har gjort meget for at det er så realistisk som muligt. Altså så realistisk som det nu kan blive, når det er en tegnefilm om talende små fisk.

Musik og lydbillede

Nogen gange kan jeg godt savne de gode Disney sange, og venter altid lidt på dem når jeg ser en ny Disney film. Det gør dog ikke noget, for Dory er underholdning nok i sig selv, og så har de i stedet lagt stor vægt på at lydeffekterne er i orden og troværdige. Så som vandet der bruser og sælenes gøen.

Selvom at Find Dory minder utroligt meget om Find Nemo så var det et dejligt gensyn. Den skabte glæde og var underholdene og så kan man vidst ikke bede om mere. Ville dog godt have undgået at vente 13 år på en efterfølger.

Filmanmeldelse: Find Dory Maria-Louise Madsen
Historien
Skuespillet
Visuelt
Musik og lydbillede

Kort fortalt: Dejligt gensyn med Nemo og hans venner. Længe ventet efterfølger, men det værd.

4


User Rating: 0 (0 vurderinger)

Tags: , , , , , , , ,


Om skribenten

Filmelsker der holder utroligt meget af film om eventyr og historiske perioder. Altid begejstret for alt hvad Thomas Vinterberg rør ved.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑