dvd / blu-ray The Frozen Ground poster med Nicolas Cage

Skrevet den 29 oktober, 2013 | af Jeppe Andersen

0

Filmanmeldelse: The Frozen Ground

Den sande historie om jagten på en af Alaskas mest berygtede seriemorder.

Når man tænker på, at filmen er baseret på en sand historie; ja så er det faktisk en meget skræmmende film! Sjovt nok, så er det Scott Walker fra New Zealand, som har taget opgaven på sig og skrive og instruere filmen om Alaskas mest berygtede seriemorder, og så er det endda hans debut film.

Historie

Politiet i Alaska efterforsker en række mordsager, hvor alle ofrene er kvinder. Da kidnapningsofret Cindy (Vanessa Hudgens) dukker op i live og fortæller hendes brutale historie, så tager efterforskeren Jack (Nicolas Cage) sagen, og er overbevist om at sagen er relateret til alle de andre mord, der har forgået de seneste tolv år.

filmanmeldelse af frozen ground på dvd.

Vi følger efterforskeren Jack, der er på vej til at efterlade sit job hos politiet, men bliver overtalt til at tage den sidste sag. Jo mere Jack kommer ind i sagen, jo mere opsat bliver han på at finde morderen; og ikke mindst efter at han kommer i kontakt med Cindy. Cindys historie er trist, hvor hun som lille er blevet misbrugt, og som meget ung endt på gaden. I filmen følger vi hendes barske liv på gaden, og hvordan hun kæmper for sin overlevelse… både i almindelig forstand og fra seriemorderen.

Historien er meget klassisk i forhold til krimi/thriller film, og selvom jeg måske synes, at filmen til tider er lidt langsom; så må jeg overgive mig til at filmen er baseret på en sand historie. Det virker nemlig til, at filmen er meget realistisk og følger de virkelige begivenhederne, og derfor er ‘Frozen Ground’ ikke altid så intens og nervepirrende, som vi kender fra fiktion.

Skuespil

filmanmeldelse af filmen på dvd frozen ground med vanessa hudgens

Vanessa Hudgens er nok mest kendt fra *High School Musical’ filmene, hvor hun I ‘Frozen Ground’ får lov at vise nogen af hendes andre talenter. Her spiller Vanessa Hudgens luderen Cindy, som har haft en grusom barndom, og er endt på gaden i en meget ung alder. Hun er heldig at slippe væk fra seriemorderen, men det lokale politi tager ikke hendes ord seriøst, da hun jo “bare” er en prostitueret. Vanessa Hudgens viser i filmen, at hun kan påtage sig mere seriøse og dybe roller; og hun er klart filmens højdepunkt. Hun er god til at vise karakteren Cindys sårbarhed, men samtidig give karakteren power, der under de hårde omstændigheder kæmper en hård kamp for at få et bedre liv.

Nicolas Cage er jo blevet udråbt som verdens bedste skuespiller, meeen det er ikke i ‘The Frozen Ground’ han viser det. Det er lidt en endimensionel karakter, og Nicolas Cage gør ikke meget for at gøre karakteren bare lidt mere interessant.

filmanmeldelse af frozen ground på dvd med john cusack

John Cusack synes jeg altid leverer en god præstation, men i ‘The Frozen Ground’ skuffer han desværre lidt. Jeg synes han gør det, der bliver forlangt af ham, men så heller ikke mere end det. Karakteren John Hansen er selvfølgelig uhyggelig, også specielt når man ved, at karakterens handlinger er sket i virkeligheden. Men jeg synes stadig at John Cusack mangler at give John Hansen mere kant, og gøre karakteren rigtig scary.

Visuelt

Alaskas flotte natur danner heldigvis kulisse til filmen, der samtidig også skildre Alaskas mere barske undergrund. Du er ikke i tvivl om, at vi befinder os i Alaska, og det visuelle er god til at understøtte filmens stemning.

Musik og lydbillede

Musikken er typisk en vigtig faktor i thrillers, men af en eller anden grund har lydbilledet ikke fået høj prioritet. Der anvendes selvfølgelig lidt spændings musik i baggrunden, men slet ikke nok til at skabe den ønskede effekt. Jeg må indrømme, at jeg er skuffet; trods det er Scott Walkers debut film.

Ekstra materiale

Der er desværre intet at komme efter på DVD/Blu-Ray på ‘The Frozen Ground’ udgivelsen i forhold til ekstra materiale. Jeg forstår ikke, at der absolut intet er, da alle forventer en add-on på DVD/Blu-Ray. Nu er filmen jo baseret på en virkelig hændelse, så vi har fundet dokumentaren til dig. Her er lidt “ekstra” materiale fra os på Filmpuls 😉Filmanmeldelse: The Frozen Ground Jeppe Andersen

The Frozen Ground - DVD/Blu-Ray udgivelse d. 10. oktober 2013

Historie
Skuespil
Visuelt
Musik og lydbillede
Extra materiale

Kort fortalt: Det er historien om en af Alaskas mest berygtede seriemorder, men instruktøren Scott Walker formår desværre ikke at at bevare intensiteten og spændingen igennem hele filmen. Det er meget skuffende, at der heller ikke er nogen form for ekstra materiale på DVD/Blu-Ray udgivelsen.

2.2


User Rating: 0 (0 vurderinger)


Om skribenten

Historien er altid vigtig, Nolan, Tarantino og David Fincher er fantastiske og så er verdens sjoveste film Dum & Dummere.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑