Sofa-faktor

'H..." /> Filmanmeldelse: Hidden Figures - Filmpuls


dvd / blu-ray

Skrevet den 24 juni, 2017 | af Sidsel Minuva

0

Filmanmeldelse: Hidden Figures

Sofa-faktor

‘Hidden Figures’ er den utrolige, ufortalte og sande historie om Katherine Johnson, Dorothy Vaughan og Mary Jackson—geniale afroamerikanske kvinder, der arbejdede hos NASA og stod bag en af de mest fantastiske aktioner i verdenshistorien: astronauten John Glenns opsendelse i rummet. Det er en skøn film, der er propfyldt med smukke billeder og stærke skuespilpræstationer, og den fortæller en historie, det er på tide blev fortalt. Du kan læse den fulde anmeldelse lige her.

Blu-ray versionen af ‘Hidden Figures’ står lige så flot og skarpt på TV-skærmen, som man overhovedet kunne håbe på. Det er en mere end værdig måde at se eller gense den skønne film på. Den er et fængende historisk drama, men den er også en fundamentalt god film. Man behøver ikke at have en enorm interesse i NASA, matematik, eller rumfart for at kunne nyde en film om tre livlige og interessante afroamerikanske kvinder, der kæmper mod alle odds for at blive en del af historien. Hvis du er til gribende og endda humoristisk drama, så skal du nok finde noget at bryde dig om i ‘Hidden Figures’. Der er både danske, svenske, norske og finske undertekster inkluderede—og så har den endda også engelske undertekster, hvilket jeg altid er glad for at se på en nordisk DVD.

Ekstramateriale

Hvis det er ekstramateriale, du vil have fingrene i, så er der masser at komme efter. Kommentarsporet er indtalt af instruktør Theodore Melfi og hovedrolleindehaveren Taraji P. Henson. Melfi forklarer enormt meget om 60’erne, mens Henson skyder ind med sine mere nære oplevelser med holdet—og Melfi er klart den mest nørdede af de to, hvorimod Henson har mest humor. Hun har en meget livlig personlighed, og de to fungerer faktisk rigtig godt sammen. Det er skægt at høre dem fortælle om produktionsoplevelsen og høre hinanden sige ting, som de ikke vidste i forvejen. De fortæller en hel masse om hvordan både samfundet og teknologien hang sammen dengang. Og så fortæller de selvfølgelig om selve historien og dens struktur, og hvorfor hver scene ser ud, som den gør. Det er guf for storytellingfanatikere og filmelskere. Til sidst bliver kommentarsporet til for meget “det her er også en fed scene” og “det her er et af mine yndlingsbilleder”, men langt det meste af vejen er det spændende at lytte til.

Og man får endnu flere detaljer i “making of” ekstramaterialet. Det handler bl.a. om, hvem der arbejdede på- og var med i filmen og hvorfor og om hele processen bag produktionen. Det er interessant at høre, hvorfor alle disse mennesker man kender og ikke kender valgte dette projekt—mange af dem var chokerede over, at de aldrig havde hørt om disse videnskabskvinder før. Man får uddybet historien om NASA og rumfartsprojektets beregninger yderligere, hvilket er noget af det, som jeg personligt havde håbet på at se på ekstramaterialet. Man får også mere information om filmens billed- og lydside, hvor folk fik deres inspiration fra og om Katharine Johnson selv. Underlægningsmusikken kan desværre godt blive lidt for dominerende i nogle dele af dette ekstramateriale, hvilket distraherer en fra resten af oplevelsen.

En række slettede scener er også inkluderede, og disse kommer med deres eget kommentarspor med Theodore Melfi. Det er klart en fordel at se dem med dette spor, for det giver én en langt bedre fornemmelse af, hvorfor man udelod scenerne, og hvad pointen med dem oprindeligt var. Det var mere spændende, end jeg havde troet, at høre hvordan de besluttede, hvad der skulle skæres fra.

Udover alt dette er der også inkluderet en teaser trailer til ‘Hidden Figures’, et galleri fyldt med pæne billeder både fra og bagom filmen og ekstramateriale om det at filme i Georgia, USA. Sidstnævnte virker lidt overflødigt, hvis man allerede har set resten af ekstramaterialet, men hvis man er amerikanofil eller arkitekturelsker, vil man nok godt kunne nyde det.

Filmanmeldelse: Hidden Figures Sidsel Minuva

Blu-ray versionen af 'Hidden Figures' er udgivet af 20th Century Fox og udkommer d. 29. juni 2017

Sofa-faktor
Ekstramateriale

Kort fortalt: 'Hidden Figures' holder stadigvæk i Blu-ray format. Filmen er et gribende og afsindigt flot historisk drama, der nu bliver styrket yderligere af noget rigtig interessant ekstramateriale.

5


User Rating: 0 (0 vurderinger)

Tags: , , , , , , , , , , , ,


Om skribentenSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑