drama Jaqcues - En mand af havet

Skrevet den 1 juni, 2017 | af Maria-Louise Madsen

0

Filmanmeldelse: Jacques – En mand af havet

Alt i mens Amerikanerne efterforskede rummet, og sågar nåede månen i 1969, gjorde franskmændene noget andet. Eller rettere sagt; én franskmand nemlig, Jacques Cousteau, han udforskede havdybdernes finunderlige verden.

Jaqcues - En mand af havet

Copy Right: United International Pictures

 Historien

Jacques – en mand af havet handler om enspænderen Jacques Cousteau, som med en kæmpe drøm om verdenen under havet, åbnede han den verden op for mennesker over hele jorden. Men også om den noget dramatiske familiehistorie, der lå i kølvandet da drømmende blev opfyldt.

Jacques – en mand af havet er noget af en historie! Man kommer helt tæt på Cousteau familien, og ofte så tæt på at man nærmest føler sig som en del af familien. Jeg kan dog til tider godt, blive i tvivl hvis historie det egentlig er, da der blev skiftet perspektiv i mellem Faren Jacques og sønnen Phillipe. Og selv da filmen sluttede var jeg i tvivl men, det var ikke noget der tog mig ud af historien fordi det kom som et godt flow.

Jaqcues - En mand af havet

Copy Right: United International Pictures

Skuespillet 

Det med at man føler sig som en del af familien er helt klart på grund af skuespillet. Specielt forholdet mellem faren Jacques (Lambert Wilson) og sønnen Phillipe (Pierre Niney) er rigtig godt spillet. De har en speciel kemi og jeg krummede nærmest tær af hvor meget Phillipe hadede at være ’’Jacques Cousteau’s Søn’’. Også moren Simone (Audrey Tatou) som virkede så betaget af sin mand at hun på trods af utroskab og manglende opmærksomhed hele tiden stod ved hans side.

Jaqcues - En mand af havet

Copy Right: United International Pictures

Visuelt

Visuelt er den her film så betagende! Bevægelsen i billederne, også når motivet stod stille, var så gennemført. Undervandsskudende var ligesom at være der selv! Jeg har ikke set billeder som disse så længe, og det var en fryd for øjet. Det var også vigtigt for instruktøren Jérôme, at det var så autentisk så muligt, og at det ikke blev en computer animeret film. Det var vigtigt at det var rigtige hvaler, og at de rent faktisk var på Antarktis og det skinner i den grad også igennem visuelt.

Musik og lydbillede

Lyden var også noget helt særligt. Specielt under vandet. Alle som har prøvet at dykke, ved at lyden under vandet er noget ganske specielt. Der forekommer en helt særlig ro men, der er også et helt specielt lyd univers under havet. Det har de virkelig gjort til prestige.

Alt i alt er Jacques – En mand af havet et mesterværk. Alting er i harmoni og det må have været så sjovt at være en del af det film crew, da de har haft chancen for at opleve så meget storslået natur og dyr. Det er en af de flotteste film jeg har set i år og den fortjener helt klart et biograf besøg.

Filmanmeldelse: Jacques – En mand af havet Maria-Louise Madsen

Jacques - En mand af havet - Premiere d. 1/6-17

Historien
Skuespil
Visuelt
Musik og lydbillede

Kort fortalt: Jacques - En mand af havet er en rørende historie om havets opdagelsesrejsende, den er et fotografisk mesterværk, det føles som at være der selv!

5


User Rating: 0 (0 vurderinger)

Tags: , , , , , , , , , , , , ,


Om skribenten

Filmelsker der holder utroligt meget af film om eventyr og historiske perioder. Altid begejstret for alt hvad Thomas Vinterberg rør ved.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑