Clint Eastwood gengiver levende den mirakuløse nødlanding på Huds..." /> Filmanmeldelse: Miraklet på Hudsonfloden - Filmpuls

drama

Skrevet den 8 september, 2016 | af Laura Pop

0

Filmanmeldelse: Miraklet på Hudsonfloden

Clint Eastwood gengiver levende den mirakuløse nødlanding på Hudsonfloden gentagne gange i sit ellers forholdsvis skødesløse drama, der er centreret om den heltemodige pilot, der reddede 155 liv.

Historie

I januar 2009 måtte piloten Chesley ’Sully’ Sullenberger, efter en kollision med fugle, nødlande et passagerfly med 155 mennesker ombord på overfladen af den iskolde Hudson River i New York. I løbet af få minutter opnår Sully national heltestatus, men en indgående efterforskning truer straks hans karriere og privatliv. I ‘Miraklet på Hudsonfloden’ spiller Tom Hanks piloten, som vi følger i hans kamp for at overbevise sig selv og alle andre om, at han traf den rigtige beslutning.

sullyposter-Copy

Warner Bros.

Eastwood og hans manuskriptforfatter Todd Komarnicki (efter Sullenbergers biografi) har valgt at vende tilbage til den afgørende begivenhed flere gange i løbet af filmen for at give perspektiver fra både Sully og andenpiloten Skiles (Aaron Eckhart) i cockpittet, flyets passagerer og stewardesser samt katastrofeberedskabet, der modtager nødmeldingen. Resultatet er en række fantastisk medrivende scener, der er hele grunden til, hvorfor man skal se denne film. Eastwood giver på intet tidspunkt publikum fuldstændig adgang til Sullys tankegang, men ved genkaldelsen af hans minder om den skæbnesvangre landing kommer vi tilfredsstillende tæt på. Hele den omkringliggende historie er blot en overfladisk og klichéfyldt hyldest til den amerikanske helt – det er den gribende levendegørelse af nødlandingen og den efterfølgende evakuering, der er filmens stærkeste kort.

Skuespil

Tom Hanks er indbegrebet af den amerikanske familiefar, der redder dagen. Han passer helt perfekt til rollen som Sully, og netop derfor er det hamrende kedeligt. Han spiller på ingen måde dårligt, men det er fuldstændig uden overraskelser, for vi har set den samme heroiske Hanks så mange gange før – senest i ’Spionernes Bro’ (2015). Aaron Eckhart supplerer Hanks i en selvsikker præstation som den støttende andenpilot, Jeff Skiles, der kæmper sammen med Sully for at forlige sig med deres resolutte handlinger.

MV5BMTg3NmY3ZDItZGZlYy00MzNjLWJmYTQtNjkwZjI2MzEwNzg4XkEyXkFqcGdeQXVyNjUwNzk3NDc@._V1_

Warner Bros.

Visuelt

Filmen er skudt med de nye ALEXA IMAX® 65mm kameraer, der skaber et unikt udvidet billedformat, som medvirker til fantastisk livagtige billeder. Det visuelle håndværk og særligt special effects er mesterligt udført og er netop det, der gør filmen så medrivende og gribende.

Musik og lydbillede

Det skulle ikke undre mig om ’Miraklet på Hudsonfloden’ vil hjemtage en række velfortjente tekniske priser ved næste års Oscaruddeling. Dette gælder også lydmiks og –redigering, der i samspil med kameraarbejdet og klipningen sætter seeren ud af den virkelige verden og ind i cockpittet som førstehåndsvidne til et sandt mirakel.

Filmanmeldelse: Miraklet på Hudsonfloden Laura Pop

Miraklet på Hudsonfloden - premiere 8. september 2016

Historie
Skuespil
Visuelt
Musik og lydbillede

Kort fortalt: ’Miraklet på Hudsonfloden’ er et velkendt drama om en ydmyg amerikansk helt, der ingenlunde overrasker pånær med dens evne til at tage seeren med helt ind i cockpittet. Med eminente visuelle effekter formår Eastwood at trække os med ned på Hudsonfloden, men desværre ikke hele vejen med ind i sindet på Kaptajn Sully.

3.8


User Rating: 3.8 (1 vurderinger)

Tags: , , , , , ,


Om skribentenSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑