Murder Mystery
Copyright: Netflix. Fotograf: Scott Yamano

Filmanmeldelse: Murder Mystery

3

Enten kan man lide ham eller så hader man ham som pesten. Navnet er Adam Sandler, en af vor tids mest succesfulde komiske skuespillere, der tit og ofte får høvl af anmelderne. Men det er ikke til at tage fejl af, at hans film tit og ofte tjener gode penge, så fanskaren og loyaliteten er stor. Nu er manden ude med ’Murder Mystery’, som er en Netflix film der har slået streamingsrekorder på antal af folk der har streamet filmen. Så jeg gav mig også i kast med at støtte Hr. Sandlers nye produkt, og hvordan var filmen så? Det er vel det du gerne vil vide?

Hvad handler filmen om?

New York betjenten Nick og hans frisørkone Audrey tager på en rejse til Europa, for at fejre deres bryllupsdag samt
sætte ny gnist i et træt forhold. Men på vej over Atlanten møder parret en rig lord, der inviterer det almindelige middelklassepar til hans stinkende rige onkels yacht i Frankrig, hvor de på ingen måde passer ind. Men oplevelsen bliver endnu større, da parret havner mit i et mord-mysterium. Den rige onkel er blevet myrdet, og en fra selskabet står bag. Herfra bliver situationen blot ekstra bizart, og de hoved-mistænkte i sagen, hvis man spørger myndighederne, er vores to amerikanske turtelduer. Der er ikke andet at gøre, end at Nick og Audrey selv må opklare hvem står bag mordet, før de selv bliver anholdt og deres ferie komplet ødelagt.

Hvilken slags film er ’Murder Mystery’ så? Ja, det er Agatha Christie (forfatterinden bag ’Mordet på Orientekspressen’ og karakterer som Miss Marple) møder en Adam Sandler komedie. Og længere er det faktisk ikke. På papiret så kan mordmysterium plots og komediegenren sagtens blandes sammen. Behøver jeg at nævne ’Arsenic and Old Lace’ (1944), ’Murder by Death’ (1976) og ’Clue’ (1985)? For hvis man har set disse film, så vil man vide at denne hybrid-genre er lavet en del gange. Heldigvis, så er der ting som fungerer i filmen, og hvor man vil grine, hvis man er til Sandlers komik. Tempoet i plottet er generelt ret højt, og man kommer aldrig til at kede sig. Desværre, så gør det også filmen ret ufokuseret og ”forhastet” på visse områder. For der er mange karakterer, som jeg ville ønske man brugte lidt mere tid på, men filmen har travlt med at få plottet frem, og det er irriterende. Adam Sandler og Jennifer Aniston har en udmærket kemi sammen, og glædelig nok, så er Sandler mindre komisk frembrusende her i forhold til andre film, hvor han spiller personer med større armbevægelser, der gerne har et højt stemmeleje. Men der er stadig de mange platte jokes og alt det vi kender fra denne type komediefilm, hvilket går fra ”hit” og ”miss”. Selve mordgåden er fint opsat, og hvem der gjorde det er i enden ret spændende, selvom der er nogle indlysende ting.

Ville jeg anbefale filmen?

Selvom jeg ikke giver filmen en høj karakter, så kan jeg alligevel godt anbefale den. Fans af Adam Sandler vil helt sikkert synes filmen er fantastisk, imens dem der ikke kan lide manden, ikke vil få et bedre forhold til ham ved at lure denne film. ’Murder Mystery’ er en af de film, hvor man bestiller en tømmermands-pizza efter en vild bytur, og trykker på streamingsknappen. Til sådanne situationer, er filmen ganske perfekt. Desværre, så misser historien en masse potentiale, som man desperat havde savnet for at give en højere bedømmelse. Komikken er en blanding af skægge elementer, og så de situationer, hvor man kan hører en knappenål falde. Så se filmen som en pakke Matador Mix, hvor der er noget slik man elsker, og andet man ikke er så begejstret for.

 

Copyright: Netflix

 

Kort fortalt
Er man i det lade og dovne humør, ja så er dette en fin film at sætte på. Det er en blandet landhandel af ting der fungere og andet der ikke gør. Fans af Sandler vil ikke blive skuffet
Samlet bedømmelse
Læs bedømmelse0 stemmer0
3

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.