Selv kongen aka Eric Cantona kunne desværre ikke rede filmen...

..." /> Filmanmeldelse: You and the Night - Filmpuls

fantasy anmeldelse af den franske film you and the night med eric cantona

Skrevet den 7 april, 2014 | af Jeppe Andersen

0

Filmanmeldelse: You and the Night

Selv kongen aka Eric Cantona kunne desværre ikke rede filmen…

Historie

Kæresteparret Ali og Matthias og deres transseksuelle stuepige har vilde planer om et teatralsk orgie i deres hjem. Gæsterne ankommer og udstyres med deres respektive titler: ‘Tyren’, ‘Teenageren’, ‘Luderen’ og ‘Stjernen’.

you and the night anmeldelse af filmpuls.dk

Fremfor at fortælle en historie, så har instruktøren Yann Gonzales været meget mere optaget af at lave en koncept kunstfilm… demonstrere hans kunstneriske evner, og derfor føles det også alt for påtaget og falder helt gennem.

Filmen er også et bevis på, at teater ikke virker på film. ‘You and the Night’ føles som et dårligt teater stykke uden nogen egentlig handling, som Yann Gonzales har prøvet at gøre til film. Den største synd Gonzales begår med ‘You and the Night’, er den højtidelige og seriøse selvoptagethed af “kunst”, der er med til at gøre filmen til en af de dårligste jeg har set i mange år!

Skuespil

Den eneste der bare er en smule overbevisende, er Nicolas Maury som den transseksuelle stuepige, der også står for de få humoristiske indspark (hvis dog bare filmen havde haft mere humor 🙁 ) Dialogerne er generelt meget poetisk anlagt, men det kommer desværre til at lyde som et dårligt indøvet teaterstykke.

Visuelt

Det føles meget kunstigt, og jeg føler, at kulisser på teaterproduktioner kan være mere overbevisende. Kameraet bliver tit forceret i forhold til at skyde “kunst” billeder, hvor jeg savner en meget mere subtil og elegant eksekvering; lad mig sige, at der er langt til Nicolas Refns ‘Only God Forgives’.

Musik og lydbillede

Musikken er det eneste lille lyspunkt i filmen, der trods alt får skabt lidt stemning og understøtter billederne til dels. Sjov gimmick er det følelsessensorisk anlæg, der spiller sange efter deres følelser.

Filmanmeldelse: You and the Night Jeppe Andersen

You and the Knight - CPH PIX

Historie
Skuespil
Visuelt
Musik og lydbillede

Kort fortalt: Instruktøren er desværre mere fokuseret på at lave kunst, og mister total overblikket. Resultatet er et dårligt teaterstykke uden handling optaget på film.

0.5


User Rating: 0 (0 vurderinger)

Tags: ,


Om skribenten

Historien er altid vigtig, Nolan, Tarantino og David Fincher er fantastiske og så er verdens sjoveste film Dum & Dummere.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑