Filmpuls logo
Filmpuls

Filmanmeldelse: Paterson

Historien

Paterson der er buschauffør i New Jersey byen Paterson. Hver dag går Paterson igennem den samme rutine. Han ser byen drive forbi busruden og hører små bider af samtaler i bussen. Han skriver digte i sin notesbog, han lufter hunden, drikker en øl på den lokale og går derefter hjem til sin elskede kone Laura.

Lauras verden er dog helt anderledes, den ændre sig konstant og hun er hele tiden i gang med nye projekter. Paterson støtter hende i alle hendes idéer og hun ser en stor digter i ham.

Historien i Paterson har så meget potentiale til at være god men på en eller anden måde formår de ikke rigtigt at få den frem til dens fulde potentiale. Det som om at filmen aldrig rigtig går i gang. Jeg kan godt se at meningen med filmen er at det skal være som et digt, men derfor skal en historie stadig være spændende og have en form for udvikling. Men der er vitterligt ikke nogen udvikling i Paterson og jeg kunne ikke lade være med hele tiden og vente på at historien ville gå i gang. Det gjorde den bare aldrig.

Paterson
Copyright: Scanbox

Skuespillet

Det som om jeg hele tiden forventede at Adam Driver ville trække et lyssværd op af lommen, for jeg havde meget svært ved at se ham i rollen som Paterson. Måske det var fordi hans karakter på mange måder var helt vildt intetsigende og ikke havde en udvikling. Til gengæld kunne jeg rigtig godt lide karakteren Laura som spilles af Golshifteh Farhani, da hun hele tiden ændrede karakter og hele tiden var i udvikling, og hun var på mange måder grunden til at man ikke kedede sig igennem hele filmen.

Paterson
Copyright: Scanbox

Visuelt

Det er en flot visuel film må jeg give dem. Der er tænkt over detaljerne og for eksempel detaljen med at Paterson ser tvillinger rundt omkring i byen og cirklerne der går igen.

Paterson
Copyright: Scanbox

Musik og lydbillede

Musikken og lydbilledet er dog rigtig interessant, da det er den eneste ændring i hans hverdag. Lydbilledet er altid anderledes.

Jeg ville ikke bruge en biograf oplevelse på denne her film. Den er lidt for intetsigende og der er ikke særlig meget udvikling men det er en rigtig flot film og jeg kan godt følge intentionen omkring at skabe et visuelt digt, men jeg er desværre ikke overbevist.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.