Så er Anne Fontai..." /> Filmanmeldelse: Perfect Mothers - Filmpuls

drama perfect mothers

Skrevet den 10 oktober, 2013 | af Kofi Lawson

0

Filmanmeldelse: Perfect Mothers

Semi-incestiøst drama uden chok faktor.

Så er Anne Fontaine, instruktøren bag ’Coco før Chanel’, tilbage med ’Perfect Mothers’, der er baseret på novellen ’The Grandmothers’ af  den britiske forfatter og Nobelprisvinder Doris Lessing. Det siges også, at Doris Lessing har baseret bogen på virkelige hændelser, som hun fik fortalt af en ung mand på en bar, der kendte til historien om den gensidige forelskelse mellem to mødre og deres respektive sønner.

Historie

Lil (Naomi Watts)  og Roz (Robin Wright) har været bedste veninder siden barndommen.

Som voksne bor de også side om side i et bjergtagende australsk paradis. Deres næsten voksne sønner (som de begge har haft et mor og søn forhold til) Ian (Xavier Samuel) og Tom (James Frecheville), der er som brødre, surfer meget sammen, mens deres mødre betragter dem og deres spændstige adoniskroppe med fascination og undren.

Balancen i den lille firkant forstyrres dog, da Ian en dag forfører den forsvarsløse Roz, og Tom siden gør det samme med Lil. De to affærer forekommer næsten incestuøse og trods gensidige aftaler om at stoppe, lader de forholdene fortsætte, indtil det uundgåelige sker.

Først og fremmest skal det siges at jeg ikke har læst bogen ’The Grandmothers’ som filmen er baseret på, men jeg går ud fra at konceptet med at skrive en bog er at bruge ord til at ’male’ et billede for læseren. Et billede der i dette tilfælde er grænseoverskridende og usædvanligt.    Filmmediet  er på den anden side dér, hvor man visuelt kan fortælle en historie, og med ’Perfect Mothers’ adressere det perverse, grænseoverskridende og usædvanlige tema på  en mere detaljeret måde end de skrevne ord nogensinde ville kunne gøre. Derfor mener jeg ikke, at ’Perfect Mothers’ er konceptet/ plottet værdigt.

Der bliver ikke boret langt nok ned i relationerne mellem karaktererne, f.eks. ved man at Lil og Roz er tætte veninder siden barndommen og den første scene i filmen underbygger dette, men jeg synes der mangler noget i skildringen af deres venskab, der gør at man tror på at de rent faktisk kan have det fint med at de hver især har et forhold til deres ”sønner”.

Firkanten mellem mødre og sønner virker ikke troværdigt på det store lærred (dette kan skyldes skuespillet), og jeg får et indtryk af at de unge mænd har et forhold med cougars fremfor deres ”mødre”.

Filmens tema skal uden tvivl chokere og være grænseoverskridende men lever desværre ikke op til dette, da man ikke har formået at anvende de rette virkemidler (evt. nøgenhed, fokus på mor og søn forholdet og samfundets reaktion) til at gøre filmen mere kraftfuld.

perfect mothers

Skuespil

Naomi Watts (Lil) og Robin Wright (Roz) skal forestille at være veninder i filmen. De skal være veninder i sådan en grad, at de nærmest er søskende og altså meget tæt knyttede.

Jeg synes dog ikke, at deres præstationer lever op til det. Kemien mellem de to er ikke troværdigt og det virker som om, at Robin Wright bruger flere kræfter på sin australske accent end rent faktisk at være en troværdig veninde.

De to skuespillere er heller ikke særlige troværdige som mødre! Kemien mellem mor og søn mangler og deres rolle som mor virker derfor overfladisk og ligegyldig, til trods for det faktum at mor og søn forholdet, betyder meget for historien.

Xavier Samuel (Ian) og James Frecheville (Tom) gør det godt som de forførende unge mænd selvom det nok mest er deres udseende, der er deres største talent i filmen.

perfect mothers

Visuelt

Filmen finder sted i den billedskønne del af New South Wales, Australien, hvor de to familier bor tæt på havet.

For mig virker det som et metafor på paradis, hvor der syndes, men hvor synderne samtidigt vaskes bort af havet. Der er intet negativt at sige visuelt om ’Perfect Mothers’, da den er flot filmet og det australske landskab er med til at underbygge dette.

perfect mothers

Musik og Lydbillede

Musik spiller ikke en stor rolle i filmen og der bliver ikke brugt musiske virkemidler til at forstærke de følelsesmæssige aspekter af dramaet, hvilket ellers kunne have været tænkeligt.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on RedditEmail this to someone
Filmanmeldelse: Perfect Mothers Kofi Lawson

Perfect Mothers - premiere den 10. okrober 2013

Historie
Skuespil
Visuelt
Musik og lydbillede

Kort fortalt: 'Perfect Mothers' er en overfladisk filmatisering, som ikke bruger nok tid på at grave i det chokerende tema der er lagt for dagen. Skuffende for det ikke hverdag man ser en film med netop dette tema.

3.3


User Rating: 0 (0 vurderinger)


Om skribenten

Sci-fi nørd med en svaghed for Denzeeeeel.. (altså som skuespiller)Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑