dvd / blu-ray pingvinerne fra madagascar blu ray anmeldelse

Skrevet den 29 maj, 2015 | af Karen Sandal

0

Filmanmeldelse: ‘Pingvinerne fra Madagascar’

De snarrådige pingviner har endelig fået deres helt egen spillefilm efter at have gæstet i Madagascar, haft deres egen videofilm samt deres egen serie på Nickleodeon. men kan de andet end at være søde og nuttede, og er det nok til at holde en hel spillefilm oven vande?

Sofa-faktor

Kort svar: tjo. ’Pingvinerne fra Madagascar’ starter ud en kort forhistorie i Antarkis, hvor Kowalsky, Skipper og Rico som helt små pingviner heroisk går imod pingvinernes natur om blot at være søde og nuttede for at redde et løbsk æg. Ægget indeholder selvfølgelig Rekrut – og dermed er deres episke spionenhed formet med høj luffe.

pingvinerne baby

10 år senere drømmer Rekrut om at være mere end blot at være kendt som den søde og nuttede pingvin i deres enhed, som Rico, Kowalski og Skipper mener, han er.…Rekrut drømmer om at være et meningsfuld og værdsat medlem af holdet.  Da pingvinerne snubler over den onde Dr. Octavius Brine aka blæksprutten Dave, er det op til de smoking-klædte pingviner at stoppe ham, før han forevigt ændrer folks opfattelse af pingviner som små og nuttede dyr (tænk ‘Despicable Me 2’). Pingvinerne får (modvilligt) følgeskab af nogle vaskeægte professionelle agenter fra Nordvinden, hvilket skaber en sjov konkurrence mellem de to hold om at være de bedste til at redde verden.

nordvind pingvinerne fra madagascar

‘Pingvinerne fra Madagascar’ er jo som bekendt en spin-off på ‘Madagascar’-filmene (til de af jer, der sov i timen, mens landeplagen ‘I like to move it’ hærgede landet….og hvis du nu har fået den sang på hjernen…..you’re welcome), og af en spin-off at være, så gør den det meget godt, men helt oppe at flyve med originale animationsfilm, når de små pingviner ikke. Filmen er i overvejende grad henvendt til de mindre børn med en meget enkel og ligetil fortælling om en komisk skurk, der er ude på at få hævn over the good guys. Men voksne vil også kunne grine og flere gange trække på smilebåndet. Filmen byder på god underholdning, masser af dejlige farver (der tager sig godt ud på Blu-ray) og fart over feltet, når superspionerne jagter Dave verden rundt. Der er også god underholdning med Kowalskis brutale ærlighed, metakommentarerne og forskellige homager til både Madagascar-filmene og andre spion/actionfilm, og små ironiske sidebemærkninger. Men for det ældre publikum kan ’Pingvinerne fra Madagascar’ godt gå hen og blive lige lovlig for meget og for lang med de 90 minutter.

Ekstra materiale

Den danske blu-ray udgave af filmen sætter fokus på dans og musik. Til jer danseglade filmpulsere, som altid har ønsket at lære at danse som en pingvin (vi ved jo alle, at de er nogle smooth sataner), så er jeres ønske blevet opfyldt: ’Do the penguin shake with tWitch’ byder på pingvin-moves udført at Twitch (So You Think You Can Dance). Så få gang i lufferne og dans sammen med pingvinerne (Move over, Mary Poppins).
Har I brug for mere musik til at ryste lufferne, så er der også 2 musikvideoer: ’He is Dave’ med et James Bond islæt og med scener fra filmen samt ’Celebrate’ med Pitbull og pingvinerne. Og som om det ikke var musik nok, så er der også ‘The World of Dreamworks Animation’ = musikvideoer fra Shrek, Sådan træner du din drage, Kung Fu Panda, The Croods, Turbo og Madagascar (I like to move it!).

Derudover er der selvfølgelig også traileren for filmen samt still billeder fra filmen, samt en reklame for de populære ostepops, som pingvinerne spiser i filmen og som egentlig sætter hele handlingen i gang: ‘Cheezy Dibbles Ad’.

Filmanmeldelse: ‘Pingvinerne fra Madagascar’ Karen Sandal

Pingvinerne fra Madagascar - Blu-ray udgivelse d. 30. april 2015

Sofa-faktor
Ekstra materiale

Kort fortalt: Et sødt og sjovt eventyr med superspion pingvinerne, som vi kender fra 'Madagascar'. Filmen er ikke årets tegnefilm, men den kan roligt sættes på, når der skal familiehygges.

4


Tags: , ,


Om skribenten

er filmentusiast med en meget bred filmsmag, men har en særlig svaghed for gys og animationsfilm.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑