Instruktør Jaume Collet-Serra har arbejdet med Liam Neeson tidligere..." /> Filmanmeldelse: Run All Night - Filmpuls

action Run All Night - Læs anmeldelsen her på filmpuls.dk

Skrevet den 16 april, 2015 | af Mark Wengler

0

Filmanmeldelse: Run All Night

Instruktør Jaume Collet-Serra har arbejdet med Liam Neeson tidligere i b.la. Non Stop og Unknown, to action mættede film, der understreger Neeson’s evner som den lidt aldrende og vidt spændende action helt, der eliminerer ‘bad guy’s’ i en lind strøm. Jeg have derfor rimelig store forventninger til denne tredie film i rækken af deres samarbejde.

Skærmbillede 2015-04-14 kl. 17.25.21

Collet-Serra’s baggrund som instruktør for adskillige musik videoer og en lang række af reklamefilm for store brands som 7UP, Budweiser, MasterCard og ikke mindst PlayStation, har tydeligvis givet ham en masse erfaring i at fuldende sit stiliserede, surealistiske og til tider mørke billedsprog. Jaume Collet-Serra kan sit ‘filmiske kram’ ingen tvivl om det.

Historien

Jimmy Conlon (Liam Neeson) er en afdanket små gangster og lejemorder fra Brooklyn, der befinder sig i sin ‘karrieres efterår’. Hans bedste ven og tidligere chef gennem mange år er mafiabossen Shawn Maguire (Ed Harris).

Skærmbillede 2015-04-14 kl. 17.23.46

Da Jimmys søn, Mike (Joel Kinnaman), pludselig bliver indblandet i et mord, hvor Shawn’s søn Danny (Boyd Holbrook) også er involveret, må Jimmy træffe et valg mellem mafiafamilien, som han dengang valgte eller skal han vælge hans rigtige familie, som han forlod for længe siden og ikke har nogen egentlig kontakt med idag. Da det hele spidser til og Jimmy’s søn og havner midt i ‘orkanens øje’ har han kun én nat til at finde ud af, hvor hans loyalitet ligger, og om han overhovedet er i stand til at råde bod på fortidens synder og for en gangs skyld træffe det rigtige valg.

“Jeg har gjort forfærdelige ting i mit liv. 

ting jeg aldrig kan få tilgivelse for”

Jo ældre man bliver desto vigtigere er plottet. Det hurtige ‘action fix’ er ikke nok i sig selv, alt bliver udvandet hvis plottet er tyndt, det er som at brygge the på den samme pose for mange gange…det ender med at blive en tynd gang sjask uden smag og aroma.

Skærmbillede 2015-04-14 kl. 17.21.21

‘Run All Night’ er en tynd kop the med et ligegyldigt og fesen plot, der er set alt for mange gange før. Good vs. Bad er der i sig selv ikke noget galt med, for det er altid herligt at se skurkene få tæsk eller endnu bedre…dø på stribe…men der skal mere til end et par hotte Hollywood navne som Liam Neeson, Ed Harris og Nick Nolte for at gøre en film interessant. Køber man et billigt Juletræ, der her helt skævt og så ellers bare overdækker det med en masse ‘bling og glimmer’…bliver det aldrig et rigtig flot Juletræ, for fundamentet mangler. Sådan oplevede jeg ‘Run All Night’ der lige så godt kunne være kaldt ‘Taken 5 eller 6’, for det er blot mere fra samme skuffe. Liam klare alle problemerne i en sådan grad at han nærmest fremstår som en ‘Super-Dude’, selvfølgelig med permanente tømmermænd og kæderygende.

Skærmbillede 2015-04-14 kl. 17.24.38

Uden at afsløre for meget er der fx. en scene, hvor han går direkte ind i en forbryder hule…bevæbnet med en 6-løber…ikke en ‘Nasty Dirty Harry 47 model’, men en fesen lille almindelig 6-løber, der oven i købet skal lades manuelt (ikke noget med en ‘relod holder’ til 6-løbere) mens alle skurkene naturligvis er forsynet med de mest ‘trendy’ og nye våben der findes. Denne scene virkede nærmest latterlig og helt unødvendig. Hvis det endelig skal være så giv dog Liam et våben der vil noget, et ordentlig ’svin af en gun’ der udstråler rå maskulin styrke, i stedet for en fesen lille 6-løber…han er jo trods alt tidligere lejemorder…!?

Skærmbillede 2015-04-14 kl. 17.24.12

Skuespil

Det er egentlig synd at der ikke bliver kælet mere for dette plot, for skuespillerne kan jo deres kram, som fx. Ed Harris, der altid fungerer godt som mafia skurk i alle afskygninger, men rollen i ‘Run All Night’ er så kliche agtig at han på ingen måde brænder igennem.

Liam Neeson falder i min optik blot endnu engang tilbage til den samme rolle, som han ofte spiller i mange af sine film, samme lidt neutrale personlighed, samme baggrund som den ‘lille mand’, der egentlig har lagt sin fortid bag sig, men som så en sidste gang lige sørger for at retfærdigheden bliver tilgodeset.

Skærmbillede 2015-04-14 kl. 17.21.55

Det er derimod svenske Joel Kinnaman, der fremstår som den mest autentiske af rollerne i ‘Run All Night’ og han er virkelig på vej frem mod stjernerne i Hollywood. Et ungt svensk skuespiller talent vi helt sikkert kommer til at høre meget mere fra fremadrettet. Hans præstation var cool, barsk og skulle have haft meget mere ‘plads’ i denne film.

 Skærmbillede 2015-04-14 kl. 17.22.24

Nick Nolte spiller en lille bi-rolle som gammel far til Jimmy Conlon (Liam), ikke nogen pragt præstation, men rollen fordre heller ikke til ret meget mere.

Run All Night - Læs anmeldelsen her på filmpuls.dk

Visuelt

Jaume Collet-Serra kan som nævnt sit håndværksmæssige kram og ‘Run All Night’ er super flot produceret, alt fungere virkelig godt på det visuelle plan med fantatiske klip. Som fx. når man ser en person sidde i et tog, og kameraet følger hans blik ud over byen, som et flyvende projektil, og ender et sted på Time Square, virkelig flot og nytænkende.

Og “Run All Night” har mange af sådanne små finurlige og flotte visuelle klip, et klart positivt element, der løftede hele filmen.

Skærmbillede 2015-04-14 kl. 17.07.07

Musik og lydbillede

Lydbilledet i “Run All Night” fungerer godt og skaber god underliggende energi i hele filmen, et typisk action præget lydbillede, der ikke mangler noget.



Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on RedditEmail this to someone
Filmanmeldelse: Run All Night Mark Wengler

'Run All Night' - Premiere den 16 april 2015

Historie
Skuespil
Musik og lydbillede
Visuelt

Kort fortalt: 'Run All Night' er en ny action film med Lian Neeson, hvor plottet desværre er alt for tyndt og det trækker filmen meget ned, på trods af et meget flot visuelt udtryk.

3


User Rating: 0 (0 vurderinger)

Tags: , , , , , , ,


Om skribenten



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbage til toppen ↑