Filmen er instrueret af Brad Peyton, der oprindeligt er fra Canada, o..." /> Filmanmeldelse: San Andreas - Filmpuls

action San Andreas

Skrevet den 28 maj, 2015 | af Mark Wengler

0

Filmanmeldelse: San Andreas

Filmen er instrueret af Brad Peyton, der oprindeligt er fra Canada, og står bag film som Cats & Dogs :The Revence of Kitty Galore, ikke ligefrem store blokbustere. Brad Peyton har tidligere arbejdet sammen med Dwayne Johnson i b.la. Journey 2: the Mysterious Islandklassiske adventure/action film uden den store indholdsmæssige dybde.

San Andreas er en typisk katastrofefilm, og der går ikke mange ‘nanno-sekunder’ inde i filmen før vi får en smag for sagen. Et heftigt uheld på en bjergvej forudsaget  af et mindre jordskælv, filmet så man føler man sidder inde i bilen, med nærmest skræmmende flotte effekter. Så er stilen ligesom lagt.

Historien 

Da San Andreas forkastningen, den 1300 km. lange geografiske zone i Californien, hvor Stillehavspladen og den Amerikanske kontinentalplade mødes, pludselig begynder at ‘røre på sig’ sker der en kædereaktion af jordskælv, som udvikler sig til et altødelæggende styrke 9 jordskælv.

Ray (Dwayne Johnson) og hans ekskone Emma (Carla Gugino) sætter ud på en farefuld rejse fra Los Angeles til San Francisco for at redde deres eneste datter Blake (Alexandra Daddario). Det bliver starten på en farefuld og action mættet rejse for dem begge…og for biografgængerene, der nærmest bliver overdænget med den ene heftige action mættede scene efter den anden.

‘Der er action, kærlighed, drama og helte – 

og så er der menneskets allerstørste fjende, Moder Jord’

                                                                      Dwayne Johnson

Skuespil

Dette er ikke stor skuespilsmæssig film, det er ikke nok at sætte et kæmpe muskelbrød og en tidligere model fra Elite models sammen og så ellers bare håbe på at der sker mirakler på filmlærred. Det løfter ikke denne film, der gennemgående fremstår klicheagtig og temmelig ligegyldig. Havde instruktøren valgt et langt mere alvorligt udgangspunkt for handlingen, kunne denne film være løftet betydelig på både handlingen og skuespillet.

sanandrea

Visuelt

Dette er uden tvivl en meget flot film rent visuelt, og effekterne er virkelig flot lavet.

Sætter nærmest en helt ny standard for hvor flot disse effekter egentlig kan laves via computer animationer. På dette punkt lever San Andreas fuldstændig op til en klassisk katastrofe film rammer.

Musik / Lydbillede

Lydbilledet er et klassisk katastrofe films lydbillede, forventeligt og ikke overraskende på nogen måde.Filmanmeldelse: San Andreas Mark Wengler

'San Andreas' premiere den 28.5. 2015

Historie
Skuespil
Visuelt
Musik / Lydbilled

Kort fortalt: San Andreas er ikke noget at 'råbe hjem' efter, typisk katastrofe film med en alt for 'happy ending'.

2


User Rating: 0 (0 vurderinger)

Tags: , , , ,


Om skribentenSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑