En romantisk feelgood-komedie, der belyser noget så alvorligt som se..." /> Filmanmeldelse: Thanks for Sharing - Filmpuls

romantisk Thanks for Sharing

Skrevet den 13 november, 2013 | af Tia-Maria Frank

0

Filmanmeldelse: Thanks for Sharing

En romantisk feelgood-komedie, der belyser noget så alvorligt som sex-afhængighed og om hvordan tre vidt forskellige mænd takler denne afhængighed med støtte fra hinanden.

Historie

’Thanks for sharing’ handler om Adam (Mark Ruffalo), en overambitiøs miljøkonsulent, som lider af sexafhængighed. Takket være terapi og især hans støtteperson Mike (Tim Robbins), en eks-alkoholiker som selv er sexafhængig (dog afholdende på 10. år), har Adam været afholdende i fem år. Adam følger hans program nøje, han ber og undgår fristelser ved nærmest at leve et liv som en munk.  Samtidigt skal selv agere støtteperson for terapigruppens nyeste medlem Neil (Josh Gad), som har mere end svært ved at styre sin løbske libido.

Da Adam møder den smukke og charmerende Phoebe (Gwyneth Paltrow) er han nødt til at gøre op med sig selv om han er klar til at give kærligheden en chance til.

Thanks For Sharing Mark Ruffalo Gwyneth Paltrow

Mike opfordrer Adam til at følge kærligheden, men samtidigt har han hans eget familieliv at holde styr på, nu hvor hans junkie af en søn for nyligt er vendt tilbage. Imens prøver Neil stadig at overbevise sig selv og omverdenen om, at han intet unormalt fejler, men da han møder den søde Dede (P!nk) kommer han på andre tanker. Mens de hver især bearbejder afhængigheden bliver Adam, Mike og Neil en slags familie for hinanden, der opmuntrer, skælder ud og hylder hinanden på rejsen mod det nye, raske liv.

Skuespil

Mark Ruffalo er rigtig god i rollen som den sex-afhængige Adam, specielt når tingene rigtigt trykker på, viser han sit skuespillerværd. Der er en god kemi mellem ham og hans medskuespillerinde Gwyneth Paltrow, men hendes karakter kunne ligeså vel være blevet spillet af en anden skuespiller, som hende. Hendes naturlige charme er uden tvivl med til at sødme filmen, men derved synes jeg også, at det seriøse i filmen går lidt af og emnet sex-afhængighed fremstår stadigt som et slags tabu nærmere end en anerkendt sygdom.

Thanks For Sharing Mark Ruffalo Tim Robbins

Tim Robbins gør et anstændigt stykke arbejde i rollen som Mike og han er troværdig i hans portrættering af en sexafhængig mand, afholdende på 10. år.

Filmens ultimative komiske islæt leveres af Josh Gad i rollen som den excentriske skadesstue læge Neil. Med et så tabubelagt emne som sex-afhængighed, er det opfriskende, at se Gad give så meget af sig selv. Man føler faktisk til sidst med Neil, til trods for hans til tider meget ucharmerende tilgang til tingene. Til sidst skal P!nk i rollen som Dede også lige have et kado med på vejen da hun, ligesom Gad er med til at give filmen god underholdningsværdi.

Thanks For Sharing Josh Gad Pink

Visuelt

‘Thanks for Sharing’ foregår primært i New York og i denne bys smarte gadebillede. Der er ikke blevet fokuseret særlig meget på at give seerne et flot, visuelt indtryk. Derimod man kan fristes til at tro, at instruktøren måske har haft en bagtanke med konsekvent i gadebillede-scener at gøre brug af kvinder i enten lårkorte kjoler, kvinder i undertøjsreklamer eller generelt bare MEGET sexede kvinder, men det er måske bare rødstrømpen i mig, der dukker op?

Musik og lyd

Der er en god sammenhæng mellem den valgte musik og de scener musikken udspiller sig i. Dog skal der ikke lægges mere i musikken end som så, men det undrer mig lidt, nu hvor P!ink er med i filmen, at noget af hendes klang ikke kom med på soundtracket, vi får dog en lille forsmag på hendes musiktalent i selve filmen.

Filmanmeldelse: Thanks for Sharing Tia-Maria Frank

Thanks for Sharing - premiere den 14. november 2013

Historie
Skuespil
Visuelt
Musik og lyd

Kort fortalt: En romantisk feelgood-komedie om tre vidt-forskellige mænd, som med hjælp fra hinanden prøver at kæmpe sig igennem et liv i afhængighed, sex-afhængighed

2.5


Tags: , , , , ,


Om skribenten

er en sucker for romantiske film og komedierSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑