dvd / blu-ray

Skrevet den 30 juli, 2014 | af Karen Sandal Fothergill

0

Filmanmeldelse: The Fifth Estate

Sofa-faktor

Daniel Domscheit-Bergs (Daniel Brühl) liv forandrer sig for altid, da han møder Julian Assange (Benedict Cumberbatch). Forført af Assanges karisma og ide om at give magt til folket, beslutter Daniel sig for at blive en del af WikiLeaks, Assanges undergrundswebsite, hvor whistle-blowers anonymt kan lække dokumenter og dermed afsløre alt lige fra virksomhedskorruption til strengt fortrolige militære og statslige hemmeligheder.
Men da WikiLeaks kommer i besiddelse af den største mængde fortrolige efterretninger, som nogensinde er lækket fra det amerikanske forsvarsministerium, begynder en intern kamp mellem de to. For hvad er prisen for at holde ting hemmeligt i en fri verden og hvad er prisen for at afsløre dem?

En film der af gode grunde er blevet kaldt en mindre vellykket ’The Social Network’ film om WikiLeaks. Filmen er tildels baseret på en memoir skrevet af Daniel Berg, og netop derfor er der ikke meget substans i selve filmen, da den fokuserer mere på Bergs rolle og hans dilemma, hvorimod den nok mest interessante karakter, Assange, bevæger sig flyvsk ude i periferien, som et enigma, indtil filmen beslutter sig for, at han er et creepy røvhul.
Både Brühl og Cumberbatch gør et solidt stykke arbejde, og visuelt fungerer filmen også godt, men disse ting kan ikke veje op for en handling, der aldrig rigtig finder sig til rette og derudover også byder på en noget ujævn fortælling.

Se den, hvis du vil have et overfladisk overblik over WikiLeaks ståhejet. Jeg klarede mig igennem uden at falde i søvn…men din tid ville nok være bedre brugt på at se dokumentaren om WikiLeaks ’We steal secrets’, der giver et mere nuanceret og bredt billede af de involverede personer….eller du kan også bare læse et par artikler på Wikipedia.

Extra materiale

Nope. None. Nada. Det ville ellers have været oplagt at inkludere noget behind-the-scenes og en dokumentar om WikiLeaks.

 

Filmanmeldelse: The Fifth Estate Karen Sandal Fothergill

The Fifth Estate - DVD/Blu-Ray udgivelse d. 3. juni

Sofa-faktor

Kort fortalt: En engangsoplevelse for dig, der er interesseret i Wikileaks skandalen og ikke har andre film på to-see listen.

3


User Rating: 0 (0 vurderinger)

Tags: , , ,


Om skribenten

er filmentusiast med en meget bred filmsmag, men har en særlig svaghed for gys og animationsfilm.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑