Jeg var meget spændt på om The Legend of Tarzan kunne leve op til m..." /> Filmanmeldelse: The Legend of Tarzan - Filmpuls

adventure

Skrevet den 14 juli, 2016 | af Maria-Louise Madsen

0

Filmanmeldelse: The Legend of Tarzan

Jeg var meget spændt på om The Legend of Tarzan kunne leve op til mine forventninger, for historien om Tarzan og disney filmen er en af mine absolutte yndlings historie! Fungerer Tarzan som en reel person og er dyrene troværdige? Det var nogle af de tanker jeg sad med.

The Legend of Tarzan

Copyright: Warner Bros, SF-film

Historien

Efter mange år skal vi igen skabe bekendtskab med junglemanden kendt som Tarzan. Men mange ting har ændret sig. Han har forladt junglen og lever nu et civiliseret liv som John Clayton III, med sin elskede kone Jane. Men der er et hul i både Jane og Tarzans liv og da de bliver inviteret tilbage til Congo som parlamentets handelsattché så er der ikke meget tvivl.. De skal tilbage. Hvad Tarzan og Jane ikke ved er at Tarzan blot er en lille brik i et farligt spil udtænkt af den grådige og hævntørstige belgiske kaptajn, Leon Rom.

Historien i The Legend of Tarzan er på mange måder klassisk Tarzan. Den foregår efter hele jungle eventyret, men vi har stadig en skurk der vil ødelægge junglen, og hvad den indeholder, så skal Tarzan ellers rode bod på det hele. Men der er en grund til at nogle historier bliver klassiker fordi, det virker! Der er mange elementer der er bevaret fra den gamle historie, så vi ikke bliver skrup forvirrede og det var fedt at man også kunne genkende en smule. Det er altid fedt når en efterfølger og remake er tro mod den originale historie.

The Legend of Tarzan

Copyright: Warner Bros, SF-film

Skuespillet

En klassisk historie skal der dog bruges lidt ekstra energi på skuespillet. Før jeg så rollelisten tænkte jeg at, de sikkert havde castet et eller andet muskelbundt til at spille Tarzan. Fordi, Tarzan jo har six pack. Svenske Alexander Skarsgård fik rollen som Tarzan og han er da lidt et musikbundt men, jeg var meget fascineret af hvordan han tog rollen til sig og leverede, for jeg synes han var mega troværdig som Tarzan. I filmen har de levet det civile liv længe og han omgiver sig med vigtige mænd og Lords, men måden han går på, bevæger sig, var lige i øjet. Ikke på den overdrevne måde, det var fedt at han kunne leverer.

Det er nogle ret store skuespillere de har castet og vi møder også Samuel Jackson, hvis rolle godt kan virke sådan lidt overflødig, men det er jo altid en fest når Samuel Jackson er med. Han tilføjer noget humor som klæder filmen rigtig godt.

The Legend of Tarzan

Copyright: Warner Bros, SF-film

Visuelt

Det vigtigste i den her film er klart det visuelle! Når man vælger at lave en realistisk udgave af et eventyr, så skal det også være realistisk. Dyrene i The Legend of Tarzan er mega realistiske og så snakker de deres originale sprog. Jeg ville være så ærgerlig, hvis gorillaerne begyndte at snakke engelsk. De har udtryk og personlighed og man er ikke i tvivl om hvem der er Tarzans venner og hvem der er hans fjender. Det er fedt når computer animation, også kan skinne igennem med personlighed. Virkelig fedt.

Musik og lydbilledet

I forlængelse af det visuelle må jeg også ligge en kommentar omkring lydbilledet. For nogle gange kan dyre lyde godt virke lidt mekaniske, men de havde på mange måder også samme personlighed som dyrene visuelt havde. Det er altså fedt at vi har fået teknologien til at skabe en film der på mange måder er så realistiske.

Jeg vil i hvert fald anbefale alle at gå ind og se den her film, nu hvor sommervejret alligevel skuffer, og man har brug for at gemme sig lidt væk fra regnen i biografmørket.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on RedditEmail this to someone
Filmanmeldelse: The Legend of Tarzan Maria-Louise Madsen

The Legend of Tarzan - Premiere d. 14 Juli 2016

Historien
Skuespillet
Visuelt
Musik og lydbillede

Kort fortalt: Rigtig flot visuel film med en meget klassisk historie. Dejligt gensyn med Tarzan.

5.3


User Rating: 2.8 (1 vurderinger)

Tags: , , , , , , , ,


Om skribenten

Filmelsker der holder utroligt meget af film om eventyr og historiske perioder. Altid begejstret for alt hvad Thomas Vinterberg rør ved.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑