'UNHINGED' med Russel Crowe. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: Nordisk film

Filmanmeldelse: UNHINGED

Sidst opdateret:
4

 

Historie

I ‘UNHINGED’ følger vi frisøren Rachel, spillet af Caren Pistorius, der en dag kommer for sent ud af døren. I et lyskryds på vej til sin søns skole kommer hun op og skændes med en fremmed mand, spillet af Russel Crowe. Det leder til, manden udser sig Rachel, og beslutter sig for at give hende en lærestreg i form af en virkelig dårlig dag. Rachel og hendes næreste befinder sig derfor pludselig i et mareridts-scenarie, hvor de bliver jagtet af den fremmede mand.

'UNHINGED' med Russel Crowe. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: Nordisk Film

Historien i ’UNHINGED’ er simpel men utrolig velskabt. Der er ikke for mange handlingstråde eller karakterer du skal holde styr på. Samtidig eskalerer den og bliver voldsom og drabelig, uden den overstiger sit eget niveau.  Den formår også at skabe en konstant spænding gennem noget så kedeligt som morgentrafik. Du holder ubevidst vejret mens Rachel og hendes søn Kyle, spillet af Gabriel Bateman, er på vej til skole i filmens første par minutter. Det er ikke den eneste gang, filmen holder dig hen i spænding. Gentagne gange sidder du og venter på at se, hvad der går galt næste gang.

’UNHINGED’ er skrevet af Carl Ellsworth og instrueret af Derrick Borte. Den virker til at være et hjernebarn af en Hvad-Nu-Hvis-Road-Rage-Gik-For-Langt tankegang og en mild Stephen King historie. Filmen er således temmelig interessant, men den formår ikke at vende nogle større tematikker.

 

Skuespil

Både Russel Crowe og Caren Pistorius spiller fremragende. Russel Crowe udemærker sig i de scener, hvor han umiddelbart fremstår høflig, for så at glide over i et iskoldt og uberegneligt toneleje. Caren Pistorius som Rachel fremstår gradvist mere og mere panisk gennem filmen. Hun formår at fomidle Rachels desperation, opture og nedture, så du næsten føler dem på egen krop. Gabriel Bateman som Rachels søn, Kyle, skal også have ros med på vejen. Den rolle kunne have været super irriterende, men i stedet fremstår han som en rar og elskelig unge.

'UNHINGED' med Caren Pistorius. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: Nordisk Film

Visuelt

’UNHINGED’ er en pæn film med sprøde billeder. Gennem det visuelle formidler filmen en grå formiddag i en ukendt metropol med overskyet vejr, hvor jorden stadig er våd efter den sidst regnbyge. Filmen er dog ikke super farverig, og gør sig for det meste i grå toner. Du skal derfor ikke forvente en eksplosion af farver.

Meget af filmen foregår i biler, og kameraføringen bidrager også til spændingen. Den lader dig nemlig få glimt af den omkringværende trafik, hvor der måske og måske ikke, dukker nogen op.

'UNHINGED' med Caren Pistorius. Læs anmeldelsen på Filmpuls.dk
Copyright: Unhinged Film Holdings LLC/Nordisk Film

Musik og lydbillede

Musikken har du glemt tyve minutter efter du forlader filmen. Men selvom den ikke er særlig mindeværdig, så er den dog effektiv til at understrege intensiteten i scenerne.

Lydarbejdet der er lagt i telefonsamtaler og telefoner på medhør skal dog roses. Du kan klart og tydeligt høre, hvad der bliver sagt og at samtalen foregår over en telefon. Det generelle lydarbejde i filmen er faktisk temmelig godt, og understøtter hændelserne og følelserne i filmen.

Historie
Skuespil
Visuelt
Musik og lydbillede
Din bedømmelse0 stemmer0
4
Kort fortalt
’UNHINGED’ er en solid thriller, der excellerer i dens simple men effektive historie. Historien bliver understøttet af både godt skuespil og effektiv kameraføring. Den er klart værd at se.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.