Filmanmeldelse: Vice

I lyset af Donald Trump, så synes mange nu, at George W. Bush’ præsidentperiode ikke var så slemt endda. Men var det egentlig ham som havde “magten”, eller var det manden lige bag ham… Dick Cheney?

Historien

‘Vice’ er baseret på en sand historie… sådan da, det indrømmer filmen også selv. Det er en film om ambitionsniveau og ikke mindst rendyrket magt, hvilket er det som den måske egentlige præsident af USA fra 2001 – 2009, var drevet af. “Vice”-præsident Dick Cheney er ikke en mand man løber om hjørner med, og dette er filmen, hvor vi følger ham fra en ung taber til en ældre magtsyg politiker. Dog med et satirisk twist.

På mange måder, så er dette en ganske underholdende og solid film. Men, det er ikke altid at filmens tone bliver klarlagt, og derfor så forsvinder dens balanceagt. For nogle gange bliver ‘Vice’ henholdsvis for seriøs eller for satirisk, selvom man forsøger desperat at være lige i midten. Dernæst så synes filmen ikke at dykke alvorligt dybt og undersøgende ned i manden Chaney, selvom Bale spiller fabelagtigt. Dog, så bliver man revet med alligevel, og tror mig. der er masser af “meta” og “den fjerde væg”, hvor man henvender sig direkte til os publikummet, hvis det er sådan noget man er helt tosset med. Måske er ‘Vice’ en tand for politiseret til min smag. Der er ingen tvivl om, at folkene bag filmen ikke er fan er Cheney, selvom manden har nogle positive karaktertræk, som da han uden at løfte øjenbrynene acceptere, at hans datter springer ud som lesbisk. Men, der er filmens tone-problem, som hiver den lidt ned i karakter hér.

Skuespil

Christian Bale er en af nutidens bedste skuespillere. Manden er simpelthen en kamæleon, og er der noget han ikke kan spille, spørger man sig selv. Bale ejer denne film, og under lag af make-up, så ligner han “the real deal”. Han spiller Chaney, som en mand der kender de politiske spillereger, og som har i sinde af bruge eller misbruge dem. Andre på rollelisten spiller ligeledes godt, men måske var Steve Carells udgave af Donald Rumsfeld til tider for “komisk”, for jeg kunne ikke lade være med at tænke på Carrels figur fra ‘Anchorman’ komediefilmene.

Visuelt

Greig Fraser er filmens fotograf, og er en af industriens absolutte bedste, med film som ‘Zero Dark Thirty’, ‘Rogue One’ og det kommende ‘Dune’ projekt på sit cv. Dette er en meget livlig visuelt oplevelse, hvilket forhøjer underholdnings værdien. Men, igen så er tonen lidt ved siden af i historien, og det reflektere sig også over i billedsiden.

Musik og lydbillede

Alt lyder som det skal, godt mixet. Musikken byder på en palet af forskelligheder, men alt er ved enten det gode eller jævne.

Copyright: SF Film

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.