Bryan Singer er tilbage med hans fjerde X-Men film, ’X-Men: Apocal..." /> Filmanmeldelse: X-Men: Apocalypse - Filmpuls

comic book

Skrevet den 19 maj, 2016 | af Kofi Lawson

0

Filmanmeldelse: X-Men: Apocalypse

Bryan Singer er tilbage med hans fjerde X-Men film, ’X-Men: Apocalypse’. Er dette mon konklusionen på Singers X-Men saga? Eller får vi lyst til mere?

Historie

I 1983, i en verden af Ms. Pacman-spil, permanent og højtaljede vindjakker, vågner den uovervindelige og udødelige mutant Apocalypse (Oscar Isaac) efter at have været begravet i adskillige årtusinder. Apocalypse, der er rasende over, at mutanter ikke længere behandles som guder, som han ellers var forvænt med, samler et hold af stærke mutanter for at udslette menneskeheden og skabe en ny verdensorden. Blandt mutanterne er den desillusionerede Magneto (Michael Fassbender), der ellers havde vundet over sine mørke sider og skabt sig et stille liv i Polen med sin familie. I et forsøg på at sætte en stopper for Apocalypes globale destruktive fremmarch – alt fra Operahuset i Sydney til broerne fra Brooklyn til Manhattan eksploderer – leder Raven/Mystique (Jennifer Lawrence), der ellers forsøger at skjule sig efter at have reddet præsidenten fra et attentat og ikke føler sig godt tilpas i heltinderollen, og Professor X (James McAvoy) et hold af unge X-Men i et episk opgør mod en tilsyndeladende ustoppelig fjende.

apocalypse

SF Film

’X-Men: Apocalypse’ er tredje film i rækken af de nye X-Men film og kan man kalde den for den afsluttende kapitel? Ja.. det må du selv dømme.
Manuskriptet er skrevet af Simon Kinberg, som også har skrevet manuskripter til andre 20 Century Fox, comic book film som ’X-Men: The Last Stand’, ’Fantastic Four’ (2015) og ’X-Men: Days of Future Past’. Kinberg har udover manuskriptet til disse film også været producer. ’Deadpool’ og ’X-Men: First Class’ er de eneste film som han kun har produceret. Kinberg har overvåget Fox comic book filmunivers, på samme måde som Zack Snyder har været involveret i DC’s univers.
Holder historien i ’X-Men: Apocalypse’? Tja.. Da der er tale om en 3’er, så er der mange tråde der skal samles op på siden ’X-Men: First Class’. Problemet med alle comic book film siden Nolans Batman trilogi er, at man ikke i manuskriptet lægger nok vægt på at give karaktererne emotionel-vægt. Dvs. at man bl.a. giver publikum mulighed for at forstå hvad der driver dem og at de udvikler sig fra start til slut. ’X-Men: First Class’ udforskede forholdet mellem Professor Xavier og Erik/Magneto og deres forskellige ideologier.
’Days of Future Past’ skøjtede let og elegant over denne meget vigtige koncept for triologien og ’X-Men: Apocalypse’ prøver at genoptage historien om de to mænd, men formår desværre ikke at gå nok i dybden.
’X-Men: Apocalypse’ skal have ros for den måde den behandler Magnetos historie på og det faktum, at den samler op på alle de X-Men film der har været hidtil på en god og underholdende måde og faktisk gav mig lyst til at se flere film. Den formår nemlig at være den mest emotionelt fyldestgørende film i den nye franchise.
Men ’X-Men: Apocalypse’ skal også have ris! Karaktererne er for underudviklede. Hvorfor ved jeg ikke mere om Professor X? Sidder han bar i sin mansion og underviser dagen lang? Hvad er Storms historie? Osv osv. Der er mange ubesvarede spørgsmål, som man bare mener at folk skal kende svaret til, men det er ikke os alle der er bekendt med tegneserien så…

Konklusionen er, ’X-Men: Apocalypse’ er underholdende på den overfladiske popcorn, jeg vil se tegneseriehæfter bragt til live måde. Men forventer du at få en emotionelt fyldestgørende film på et højere niveau, så må du hellere sætte ’The Dark Knight’ i blu-ray afspilleren.

Skuespil

Michael Fassbender stjæler billedet i ’X-Men: Apocalypse’. Man sympatiserer med Magneto og forstår hvorfor han vil ødelægge verden. Fassbender viser hvorfor han er et af tidens mest fuldendte dramatiske skuespillere og fortjener STOR ros for hans arbejde med Erik Lensherr/Magneto.

Magneto

SF Film

James McAvoy er også en anden talentfuld skuespiller og han gøre det godt på trods af den overfladiske karakterudvikling. Magnetos skæbne gjorde at jeg næsten kneb en tåre, hvorfor kan jeg ikke også komme tætter ind på Professor X, når jeg har en skuespiller med evnen til at give karakteren mere dybde. (Det en ommer Simon Kinberg)

Værd at nævne er også Evan Peters a.k.a Quicksilver, der endnu engang, ligesom i ‘Days of Future Past’ er filmens komiske lyspunkt. Han giver karakteren personlighed uden at være for overdreven. ‘X-Men: Apocalypse’ er værd at se, bare for Quicksilvers STORE øjeblik, ligesom i ”Days of Future Past’.

Man siger at enhver film er ligeså god som dens skurk. Hvis dette er tilfældet så kan jeg sige, at Oscar Isaac gøre sit bedste med hvad han er blevet givet. Apocalypse er ikke skrevet godt og derfor er han også overfladisk på det store lærred. Issac prøver at gøre manden grandios og skræmmende, men når kostumeafdelingen også sløser, jamen så er det bare op ad bakke.

Visuelt

’X-Men: Apocalypse’ er drevet af effekter. Vi har været vant til dem siden de første X-Men film og vi blev stærkt imponerede over Quicksilver scenen fra ‘Days of Future Past’. Overordnet er jeg tilfreds med den visuelle del. Jeg er glad for at brugen af CGI er vellykket og at man ikke bliver distraheret af dårlige effekter. Jeg så filmen i 3D IMAX og udover den gode lyd og store skærm, så er der ikke noget ekstraordinært ved 3D-IMAX versionen. En sidebemærkning! Man skulle måske have valgt et andet visuelt udtryk til skurken Apocalypse. Jeg er ikke imponeret!

x-men: apocalypse

SF Film

Musik og lydbillede

’X-Men: Apocalypse’ musik og lydbillede er rimelig standard for en comic book film. Der er bombastisk aktion-musik, skurken har et tema og de gode et tema. Desværre er det bare ikke noget man lægger mærke til. Det eneste der er værd at nævne er en scene der indebærer Quicksilver, The Eurythmics og denne sang:Filmanmeldelse: X-Men: Apocalypse Kofi Lawson

X-Men: Apocalypse - premiere den 19. maj 2016

Historie
Skuespil
Visuelt
Musik og lydbillede

Kort fortalt: Bryan Singer giver os den tredje film i rækken af nye X-Men film. ’X-Men: Apocalypse’ er tredje comic book film i år. Den er underholdende og er den mest emotionelle tilfredsstillende film i den nye franchise. Døm selv.

3.3


User Rating: 5.8 (1 vurderinger)

Tags: , , , , , , ,


Om skribenten

Sci-fi nørd med en svaghed for Denzeeeeel.. (altså som skuespiller)Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑