Filmåret 2016 med Filmpuls

Vi laver en lille opsamling på året der gik. Redaktionen har gennemgået deres personlige filmår, med hvilken film der var deres favorit, deres værste oplevelse, overraskelser og skuffelser.
Vi håber på et godt 2017, og ønsker jer herfra godt nytår!

bd76ce5c4068d09c38ad6bd5fd7612bc-2
Anders

Beskriv filmåret 2016:
Meget skuffende på blockbuster-fronten, men faktisk et par gode gemmere i de dybere indie-lag… dog er der en hel del af dem, der først bliver aktuelle i Danmark til næste år. Øv.

swiss army manBedste film:
Jeg har ikke set meget fra i år og som altid nægter jeg at tælle de filmtitler med, som er flere måneder om at komme i de danske biografer og derfor først lander året efter… Så mit valg lander på ‘Swiss Army Man’. Absolut én af de mærkeligste film jeg nogensinde har set… Altså vi nærmer os ‘Eraserhead’ her. Filmens manus beskrives som følgende: “the first fart will make you laugh, and the last fart will make you cry” altså, kom for lattergassen, bliv for tåregassen… øh, eller i hvert fald noget i den stil.
Menaktisk en meget præcis beskrivelse, men det er det mellemliggende lag, som er det interessante og som gør, at det hele fungerer. En rørende historie om menneskelighed, personlighed, selverkendelse og meget mere…

Værste film:
‘Batman v Superman: Yawn of Nonsense’. For satan da, for en omgang… meget middelmådig, kedelig, tom og skuffende det meste af tiden, men det er sidste akts computer-generede ubehagelighed der giver en knytnæveslag direkte i øjeæblet og desuden gennembanker enhver hjernecelle fra sans og samling. Jeg måtte undskylde til min ledsager – ikke fordi de bad om det eller gav indtryk for det – men jeg følte virkelig jeg havde gjort en ond gerning blot af at tage dem med til filmen. Undskyld igen. Men jeg burde jo ikke undskylde for sådan et makværk… det burde Zack Snyder. SKAM DIG.

Største skuffelse:
Blair Witch’. Jeg glædede mig helt vildt da jeg så traileren! Og det var altså inden den hed ‘Blair Witch’ eller havde noget med universet at gøre… Adam Wingard er en instruktør jeg har fulgt tæt indtil da, men han tabte da godt nok sutten med Bland Witch her. Sikke en omgang gement dovent stykke genbrugsmateriale, fyldt med kedelig klichéer og generel kedsomhed som følger. Ærgerligt.

Største overraskelse:
‘Swiss Army Man’. Regnede med at det skulle blive en plat, usjov, overdrevent dum omgang lalleglade ligegyldigheder… men faktisk havde filmen meget mere at sige mellem linjerne (eller mellem prutterne). Det var ikke bare tom luft, der kom faktisk noget mere med… eller, hm, det kom forkert ud. Men se den, hvis du er med på at have årets underligste men også mest utrolige filmoplevelse!

602b0b445a2d1dfaabeb6398de037a05
David

arrival
Foto: Paramount Pictures

Beskriv filmåret 2016:
I år tog jeg fejl omkring alting. Film jeg havde klare forventninger til, pga. enten lovende trailers, folkene bag/medvirkende eller begge dele, endte oftest med at efterlade mig med ønsket om alt der burde have været. Film jeg enten havde skubbet til siden grundet manglende interesse, eller film jeg slet og ret ikke havde hørt om inden jeg så dem, endte med at blive de der slog benene væk under mig. En stribe af store lyse suckerpunches i et ellers mørkt og kedeligt år. Der er intet i vejen med forudindtagede holdninger, så længe man er forberedt på at tage fejl.

Bedste film:
I vilkårlig rækkefølge: Arrival, Captain Fantastic, Hunt for the Wilderpeople, Swiss Army Man.

Største skuffelse:
Doctor Strange – Som filmpuls bandens selvudnævnte tegneserieekspert havde jeg store forventninger til Doctor Strange. Med et nær drømmevalg til hovedrollen og et specialeffects crew der over den lange række Marvel-film har vist deres værd, var jeg edderspændt på at syre helt ud med en af de største kult-figurer og fan favoritter fra Marvels tegneserier. Det jeg fik var en “paint by the numbers” oprindelseshistorie, som bød på ganske lidt af det helt abstrakte, aldrig gik nok i dybden med noget, og indeholdt alt for lidt magi, og alt for meget “lava-pisk”. I stedet for noget helt fantastisk og specielt var det kun lige OK – og her er det endda en fan der taler.

Største overraskelse:
‘37’. Som nævnt tog jeg fejl af en masse ting i år, og det her var en af dem. Ud af det blå kom Puk Grasten med sin dybt ubehagelige fortælling om de 37 vidner til Kitty Genovese mordet. ’37’ er Grastens debutfilm som instruktør, og inden jeg så filmen havde jeg kun hørt meget lidt, og mest negativt, om den. Istedet fik jeg en mavepuster af karat, og befandt mig i filmens sidste 30 minutter et sted mellem kanten af mit sæde og mit sinds afgrunde. ’37’ falder i den tyndt befolkede kategori af fantastiske, virkelig gode film som jeg ALDRIG vil se igen. Dertil er det spejl den holder op for seeren simpelthen for smertefuldt.

7022e4c4c9386e857582957318ff2c17
Jeppe

revenant
Foto: Twentieth Century Fox

Beskriv filmåret 2016:
Med de mange superhelte film, er der desværre ingen som vil fortælle noget nyt. Det er alt sammen mere af det samme, hvor det handler om at overgå hinanden med eksplosioner og proppe så mange superhelte i én film. Det er meget trættende og 2017 ser desværre ikke lysere ud på denne front.

Bedste film:
The Revenant – DiCaprio fik sin velfortjente Oscar for rollen og samtidig demonstrerede instruktøren Alejandro González Iñárritu igen sin overlegen sans for cinematografi.

93a6a598b05be144ca2e0d5e04d5b68f
Kofi

Beskriv filmåret 2016:
Filmåret 2016, har ikke været særligt specielt for mig. Disney har siddet solidt på tronen i år med deres Marvel film ‘Civil War’, ‘Doctor Strange’ og ‘Rogue One’. Højdepunktet på året er helt klart ‘Rogue One’.

Rogue one
Lucasfilm Ltd.

Bedste film:
‘Rogue One’ har helt klart været min film. Fordi den prøvede noget nyt med Star Wars universet og den gav mig håb om at Disney vil tage flere chancer med deres kommende Star Wars spinoffs.

Værste film:
Batman V Superman: Hvorfor?… behøver jeg at sige mere..?
En anden SUPER dårlig film er ‘Independence Day:Resurgence’ – hold da op noget makværk.

Største skuffelse:
Batman V Superman: Fordi man har to af de meste genkendelige superhelte på kloden og så formår man at fucke hele den film op!!! #ZackSNydersucks

Største overraskelse:
‘Arrival’: Super film kan ikke vente med at se hvad Villeneuves gøre med ‘Blade Runner 2049’. Af andre overraskelser har jeg ‘Deadpool’.

602b0b445a2d1dfaabeb6398de037a05
Laura

Beskriv filmåret 2016:
Særligt Hollywood har skuffet i 2016, men til gengæld har europæisk film brilleret, og vi har sluttet året med en række mindeværdige indieperler.

jeg, daniel blake
Foto: Wild Bunch

Bedste film:
Der har ikke været en film med så stor wow-faktor, at jeg vil udpege den som årets bedste, men nogle af de filmoplevelser, der har rørt mig mest er ‘Sauls søn’, ‘Jeg, Daniel Blake’, ‘American Honey’, ‘Carol’, ‘Toni Erdmann’ og ‘Arrival’.

Værste film:
Jeg har ikke set en decideret dårlig film i 2016, måske fordi jeg generelt holder mig fra film, der ser dårlige ud (årets superheltefilm f.eks.) og bestemt ikke ser den færdig hvis det er tilfældet. Hvis jeg skal udpege én må det være ‘Hacksaw Ridge’.

Største skuffelse:
‘Hacksaw Ridge’ var på mange måder en skuffelse, bl.a. fordi den ganske enkelt bare var kedelig ¾ af filmen.

Største overraskelse:
‘Fantastic Beasts’ var heldigvis en positiv overraskelse, der i stedet for at ødelægge mit yndlingsunivers, viste sig at være starten på en lovende serie om en ny interessant troldmand tilsat en tilpas mængde Harry Potter-nostalgi. Af andre gode overraskelser skal nævnes de vidunderligt mærkværdige ‘Swiss Army Man’, ‘The Lobster’ og ‘High Rise’.

13bb2a6e2add4e9809e8c71429a9cffc
Line

Beskriv filmåret 2016:
Halv tamt, en smule kedeligt. Der er dog en del perler, set ud fra anmeldelserne, som jeg ikke har fået set.

i blodet
Foto: Scanbox

Bedste film: ‘I Blodet’. Denne danske film overvældede mig, og krøb helt ind i kroppen på mig. Alt spillede som det skulle. Og så er det den film jeg i min tid på Filmpuls har givet flest stjerner.

Værste film:
‘Den Sidste Konge’ – sikke en gang lort – Stakkels Jakob Oftebro! Men hvorfor vælger du så mange dårlige projekter, og udsætter dine stakkels fans (mig) for dem xD?

Største skuffelse:
‘Civil War’. Jeg ved det er skørt stadig at forvente noget nyt fra Marvel, men det er en film jeg som gammel Avengers-fan havde glædet mig til: fordi den lagde op til det her store drama og jeg havde forventet det skulle gøre helt ondt inde i og der skulle ske en masse karakterarbejde. Men nej.. Nok en af de dårligste Marvel film til dato.

Største overraskelse:
‘Fantastic Beasts and where to find them’. Jeg havde ikke forventet en dårlig film, men jeg havde virkelig forventet at blive skuffet. Og jeg blev lige det modsatte. Jeg havde ikke forventet den så stærkt kunne hive mig tilbage til Harry Potter-universet.

11222309_10207469002146080_315760193513699456_n
Maria-Louise

Beskriv filmåret 2016:
Jeg er gået lidt uden om de helt store blockbustere, mest fordi mange af dem på ingen måde interesserede mig. Til gengæld har jeg været meget begejstret for de små indie film! Jeg har store forhåbninger for 2017 og glæder mig til at blive betaget, forarget og skuffet!

sauls son
LaoKoon

Bedste film:
Sauls Son, jeg troede jeg skulle ind og se endnu en Holocaust film. Den samme gamle historie. Men den var så meget mere og jeg blev både rørt og forarget og glemmer aldrig dens visuelle billeder!

Værste film:
Det spritnye testamente havde et rigtig interessant plot, men jeg kedede mig helt ufatteligt og har egentlig også lidt glemt den efterfølgende.. Derfor er den nok også årets værste.

Største skuffelse:
The Model var nok den største skuffelse, for jeg synes dens trailer var mega spændende men den faldt bare til jorden. Det der med at bruge en rigtig model til at spille hovedrollen, virkede måske som en god idé, men det fungerede bare ikke.

Største overraskelse:
The Dressmaker var klart den største overraskelse, måske det var fordi jeg ikke havde nogle forventninger, men jeg blev blowned away og der var ikke et eneste tidspunkt hvor der skete det som jeg forventede. Og så var kostumerne, det visuelle og historien helt i top!

a732bc96ba4e742f51d0346c3617a3be
Michella

Beskriv filmåret 2016: Stærkt år for de små indie titler, men svagt år for blockbuster filmene. Store forbedringer på gyser-fronten (men lang vej endnu). Alt i alt har det ikke været et mindeværdigt filmår for mig. Har høje forhåbninger til 2017!

suicide squad
Warner Bros. Entertainment

Bedste film: Jeg må sige at ‘The Revenant’ var den film der gjorde mest indtryk på mig. Ja, Leonardo fik sin Oscar, men udover det så var det bare en helt utrolig, sanselig og rå film. Fantastisk skuespil, cinematografi og lyd. Ren filmmagi. På et mere personligt, og rent underholdnings niveau, så var jeg glad for ‘Suicide Squad’. Trods dens mange fejl! Samme med ‘X-Men: Apocalypse’.

Værste film: Jeg hadede ‘Batman V Superman: Dawn Of Justice’, men kan ikke med god samvittighed kalde den for årets værste.. tror den “ære” må gå til ‘Independence Day: Resurgence’. Alt der er galt med Hollywood, kan opsummeres i den ene film. ALT!

Største skuffelse: Jeg havde ikke høje forventninger til ‘Batman V Superman’, men var alligevel overrasket over hvor ringe den var. At Jesse Eisenberg ikke fik en Razzie er slet ikke til at tro på. Jeg var heller ikke imponeret af den nye gyser-darling ‘The VVitch’. Flot visuelt, og intet andet. Tomme tønder, som man siger.

Største overraskelse:
Jeg blev ret betaget af den lille indie gyser ‘Hush’, som er ekslusiv til Netflix. ‘Deadpool’ og ‘Captain America: Civil War’ var også nogle fine overraskelser. ‘Deadpool’, fordi jeg virkelig ikke regnede med at det ville fungere (men det gjorde det!) og Civil War fordi at Marvel Studio’s tidligere solo-film har kedet mig til tårer. Civil War var derimod super underholdende, selvom vi nok mere snakker Avengers 2.5 end en Marvel solo-film.

nicolaj
Nicolaj

Beskriv filmåret 2016:
Utrolig skuffende. Har dog hovedsageligt fået set de store film i år, så det kan være det ville hjælpe at få set nogle af de mindre. Men der kan jo ikke være tid til det hele

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children
Twentieth Century Fox

Bedste film:
‘Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children’. Fordi det er Tim Burton, og der har ikke været nogen andre film hvor jeg har tænkt WOW! (no pun intended)

Værste film:
Kun 1?? Så må prisen gå til Batman og Superman. Hvordan man kan f*cke så godt et premis op er mig en gåde, men Znyder gjorde det alligevel…

Største skuffelse:
Der kan jeg ikke nøjes med en nævne en. Batman/Superman (Point given), ‘Suicide Squad’ (Ved godt jeg gav den en rimelig god anmeldelse, men den kunne have været SÅ meget bedre) og ‘Rogue One’ (Læs Spoiler talk). Derudover er jeg bare blevet træt af Marvel-filmene. Forny jer nu for fa’n!

Største overraskelse:
‘Batman: The Killing Joke’. Det kan godt være DC ikke kan finde ud af spillefilmene, men deres animations-film rykker stadig. Og efter de anmeldelser filmen fik havde jeg ikke sat mine håb særlig højt, men den var fuldt på højde med både de andre DC-animations, og tegneserien den var baseret på

ae2d78cfd1148feffc4de68db0b48ce5
Tia

Beskriv filmåret 2016:
Hvor 2015 tog os med storm fra start til slut med store succesfulde blockbuster film, har filmåret 2016 ikke imponeret mig betydeligt. Startede ellers godt og lovende ud med gode film, men har sluttet af med kedelige, forudsigelige film med historier, som er set alt for mange gange før.

Bedste film:
‘The Revenant’, lidt som Michella skriver, så er filmen så gennemført flot instrueret, rå og med en scenografi, som fortjente en Oscar. Og Leos indlevelse i filmen gjorde også at han fortjente den Oscar mere end nogensinde før.captain_fantastic

Værste film:
‘Hail Caesar’ – Er ellers utrolig stor Cohen-brødrene fan, men når de ikke formår at få en rød tråd ind i historien, bliver filmen en stor kluddermor, som ikke kan vikles ud af igen

Største skuffelse:
Igen ‘Hail Caesar’ – havde måske høje forventninger til den, men den gængse biografgænger kan ikke forventes og huske så mange filmhistorier, som der refereres til i filmen, og derfor bliver filmen kun for en lille skare af såkaldte filmnørder, hvilket jeg slet ikke kan være med på.
Har ikke fået set Independence Day 2, hvor et’eren ellers er yndlingsfilmen, men fordi traileren skuffede så meget, har jeg ikke villet se filmen, for ikke at ødelægge mit gode indtryk af ID-universet. (Poor Bill the President Pullman).

Største overraskelse:
‘Captain Fantastic’ – I en tid hvor der produceres mange superhelte film, er det forfriskende og se en virkelig superhelt som i Viggo Mortensen gå til stålet med sig selv og sin familie, og dejligt også at se, hvordan vores nutidige materialistiske verdensforståelse ikke nødvendigvis er for alle, for det er den nemlig ikke

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.