behind the scenes

Skrevet den 16 maj, 2018 | af Jakob Sørensen

0

Da Filmpuls tog til Comic-Con

Der er vist ikke mange, der kan prale af, at de hang ud sammen med Superman, Spiderman, karaktererne fra Star Wars, Game of Thrones og diverse videospil. Men det kan jeg, da jeg den første lørdag i maj tog forbi Forum i København, hvor Comic-con blev holdt. Jeg vil gerne indrømme, at selvom jeg er kæmpe filmnørd, der stadig samler på fysiske kopier og deltager sporadisk i diverse små festivaler og komsammen for nørder som mig, så er det første gang, at jeg kommer med til noget i den her skala, som Comic-con er.

En af de mange nørde-boder

Trump-Man

Kort fortalt er det en messe, hvor fans og nørder af film, serier, spil og tegneserier mødes, og hvor man kan komme helt tæt på visse skuespillere, der gæster. Derudover er der mulighed for at købe sig fattig til en masse nørdeting, om det er legetøjsdukker, t-shirts eller hvad med en Harry Potter tryllestav. Det er en messe, som jeg kun kender fra diverse internetsider og youtube, hvor mit primære kendskab er San Diego messen, som er den største af alle Comic-con messer, hvor mange fremtidig film annonceres og trailere vises for første gang.

Da jeg ankom til Forum, mødte der mig et herligt nørdet syn. En masse udklædte cosplayers (som de kalder sig) hang udenfor og tog sig en pause i solen, som denne dag stod højt på himlen. Folk var delt op i grupper, så dem, der f.eks. var til Star Wars, hang sammen. Jeg havde mit presseskort klar, og kom ind uden nogen problemer eller kø. Hvad derefter mødte mig, kan kun beskrives som en messe afholdt inde i en madkasse. Madkasse, fordi Forum ikke er særlig stor. Jeg er ikke personen, som lider af fobier overfor større menneskemængder, men jeg følte mig her virkelig klemt sammen og kunne næsten ikke ånde. På et tidspunkt larmede det i halvdelen af Forum med noget etnisk-arabisk musik, som ikke havde særlig meget at gøre ved et sted for superhelte og tegneseriefans.

Man kunne købe gamle videospil. Her er det til Sega Mega Drive.

Da jeg ankom, kunne man møde danske Pilou Asbæk, hvilket ikke er gratis, og kostede i omegnen af 250 kroner… pr. autograf. Jeg prøvede at få et billede af ham på afstand, men fik besked på, at jeg ikke måtte fotografere ham. Selvom der ved denne messe var mulighed for at prøve nogle workshops, møde skuespillere, tegnere og forfattere, så synes jeg generelt, at det, man betalte 229 kroner for ved indgangen, var at få adgang til en større version af en GameStop-butik. Og efter 1½ time, så havde jeg fået nok og pakkede mine sydfrugter.

Ja, der var mange engagerede cosplayers, som var utrolig flotte og skægge at kigge på, men alt i alt, så synes jeg, at Comic-Con København var en skuffende oplevelse. Jeg hørte også flere sige at ”det var deres første og sidste gang på Comic-Con”, men det var vel og mærke folk, der ikke var kommet udklædt. 229 kroner er en afsindig dyr pris, synes jeg, for at blive lukket ind i en madkasse med butiksstande. Men jeg vil ikke klage videre, da det er en af de få store nørdebegivenheder, vi har herhjemme, og så var der en hel masse mennesker, som havde en fremragende skæg dag. Næste gang må jeg finde en eller flere at komme til Comic-con med, da det sikkert vil blive en federe oplevelse af dette, men så til slut vil jeg give det råd til arrangørende, at man sætter indgangsprisen ned med 100 kroner.

Tags: ,


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑