sf studios

Første klip fra Christina Rosendahls 2. verdenskrigsdrama ‘Vores Mand I Amerika’

2. verdenskrig fik sin afslutning i Europa, da det nazistiske Tyskland overgav sig i maj 1945 – 5. maj blev Danmark befriet af britiske styrker. I anledning af 75 året og dagen for Danmarks befrielse offentliggøres første klip fra Christina Rosendahls 2. verdenskrigsdrama ‘Vores Mand I Amerika’ for at mindes en af dem, der blev afgørende for Danmarks skæbne – Henrik Kauffmann. Henrik Kauffmann var Danmarks rebelske ambassadør i Washington, der startede sin egen modstandskamp, da den danske regering overgav sig til nazisterne fem år tidligere den 9. april 1940.  

Fortællingen om Henrik Kauffmann er en dybt fascinerende historie om manden, der satsede alt og ændrede Danmarks fremtid. Henrik Kauffmann nåede både at blive anklaget for landsforræderi og fejret som nationalhelt for sin enegang under krigen. 

Vovehalsen og verdensmanden Henrik Kauffmann nægter at føje de tyske besættelseskrav og iværksætter i stedet en rebelsk plan for give den danske befolkning friheden tilbage. I sin radiotale på landsdækkende amerikansk radio den 9. april 1940 annoncerer han, at han ikke længere vil tage imod ordre fra den danske regering, da de ikke har en fri vilje. Kauffmann gør klart, at han anser sig selv som den eneste sande repræsentant for den danske befolkning og at han vil kæmpe for at vinde friheden tilbage.

Christina Rosendahls ‘Vores Mand I Amerika’ er et 2. verdenskrigsdrama og en modstandsfortælling om én mands kamp for at ændre historiens gang. Christina Rosendahl siger: ”Henrik Kauffmann er en vild karakter. Han er en stor inspiration, fordi han ikke accepterer konventioner, men går sin helt egen vej på et livsfarligt tidspunkt i Danmarkshistorien. Han er fortællingen om et dilemma, vi alle kan relatere til: at følge pligten og loven eller følge sin egen overbevisning?”

‘Vores Mand I Amerika’ får Danmarkspremiere i 2020.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.