Bryan Cranston, der formentlig er bedst kendt fra den succesfulde tv-..." /> Første smugkig på Bryan Cranston i 'Trumbo' - Filmpuls

filmnyheder første billede af Bryan Cranston i 'Trumbo' på filmpuls.dk!

Skrevet den 14 november, 2014 | af Anders Bjerg

0

Første smugkig på Bryan Cranston i ‘Trumbo’

Bryan Cranston, der formentlig er bedst kendt fra den succesfulde tv-serie ’Breaking Bad’, er i gang med sit næste store projekt. Han har sat sig for at spille den succesfulde manuskriptforfatter Dalton Trumbo, der blev blacklisted af Hollywood-studierne i 1940’erne og beskyldt for at være kommunist. Her er første billede fra filmen af Cranston i titelrollen:

første billede af Bryan Cranston i 'Trumbo' på filmpuls.dk!

Filmen ’Trumbo’ er instrueret af Jay Roach og fortæller historien om forfatterens kamp mod den amerikanske heksejagt på kommunister i efterkrigstiden. I filmen ser vi ham eksempelvis være oppe imod den magtfulde højrefløjs-journalist Hedda Hopper, spillet af Helen Mirren. Diane Lane spiller rollen som Trumbos fru Cleo og Elle Fanning har rollen som deres datter, Niki. I de øvrige roller kan man blandt andre opleve Louis C.K. og John Goodman.

Under Anden Verdenskrig var Dalton Trumbo medlem af det kommunistiske parti og var altid en stærk fortaler for ytringsfrihed. Dette blev i den grad et problem, da den kolde krig var på sit højeste, og Trumbo måtte søge eksil. Manuskriptforfatteren formåede dog langsomt at kæmpe sig tilbage til Hollywood, hvor han skrev manuskripter under pseudonym. Det blev blandt andet til kendte historier som ’Spartacus’ og ’Prinsessen holder fridag’.

’Trumbo’ har netop færdiggjort optagelserne i New Orleans og forventes klar i biograferne i 2015.

Tags: , , , , ,


Om skribenten

/ Film er en fantastisk udtryksform, som jeg elsker at blive informeret, stimuleret og provokeret af. Der er uendelige muligheder, genre og stilarter gemt i filmmediet og jeg brænder for at finde og opleve hver og en. Film har forskellige udgangspunker, og det er også, hvad jeg er determineret på at bedømme ud fra. En god film er en film, der lykkedes på sine egne præmisser... hvad de så end måtte være.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑