behind the scenes

Skrevet den 21 juli, 2018 | af Rikke Ingemann Jensen

0

Giffoni film festival dagbog: dag 1

Giffoni film festival dag 1:

Om festivalen: jeg deltager i det 48. Giffoni Film Festival, der varer fra d. 20-28 juli. Unge italienere, og unge fra hele verden, tager til byen Giffoni, der ligger i SydItalien, for at deltage. Vi deltager som jurymedlemmer og skal sammen bestemme, hvem der skal vinde for bedste film. Derudover er der også premiere på en masse film og møder med stjerner…

Selve festivalsområdet er meget småt, selvom mere end 4000 mennesker er samlet. Så dette, kombineret med 28 grader, gør det meget varmt. Vi bærer alle samme t-shirt med forskellige farver, der viser, hvilken aldersgruppe vi tilhører.

Dagen startede med den første film i konkurrencen om at vinde prisen for bedste film i aldersgruppen +18. Jurymedlemmerne er delt op i aldersgrupper, og vi ser kun de film, der tilhører vores gruppe. Jeg så filmen ‘Fake Tattoos’ af Pascal Plante fra Canada. Det var en meget sød film og værd at se. Derefter diskuterede vi vores holdninger til filmen. Det er meget interessant at høre, hvor forskellige folk er afhængig af deres hjemland.

Derefter tog vi til dagens højdepunkt: den italienske forpremiere på ‘Ant-man & the wasp’. Vi blev bedt om at slukke telefonerne, så de sikrede sig at ingen filmede filmen. De gik endda rundt med natbriller gennem hele filmen for at sikre at ingen snød.

Efter filmen sluttede kom de to skuespillere der spiller hovedrollerne i filmen: Evangeline Lilly og Paul Rudd. Alle gik amok, så snart de trådte ind af døren. Arrangørerne af festivalen havde spurgt nogle få publikumsmedlemmer, om de ville stille skuespillerne nogle spørgsmål, og jeg var så heldig at blive spurgt. Så skulle jeg bare finde på et godt spørgsmål. Da det blev min tur, rejste jeg mig op fra mit sæde og fik en mikrofon. Jeg spurgte dem, hvordan det var at filme en film, hvor det meste man ser på skærmen, er lavet på computeren. Paul svarede, at det var meget mærkeligt, og de var meget spændte på at se det færdige resultat. Derefter fortalte han, at hans datter altid spørger, hver gang hun ser en myre, om det er myren Anthony fra filmen.

Selve Q&A varede i cirka 1 time, hvor der blev snakket meget om superhelte og deres tidligere film.

Det er alt jeg nåede at opleve i går men læs med for flere opslag.

Tags: , , , , , ,


Om skribenten

20-årig medievidenskabsstuderende der elsker film og tv-serier. Har en stor forkærlighed for John Hughes film og alt med Leonardo Dicaprio.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑