Årets Golden Globe award blev holdt i går aftes, eller nat dansk ti..." /> Golden Globe-vinderne 2016 - Filmpuls

filmnyheder

Skrevet den 11 januar, 2016 | af Line F. Svare

0

Golden Globe-vinderne 2016

Årets Golden Globe award blev holdt i går aftes, eller nat dansk tid.

‘The Revenant’ (premiere den 21. januar) af Alejandro Gonzalez Iñarritu var den helt store vinder. Filmen vandt bedste film, bedste instruktør og Leonardo fik bedste mandlige hovedrolle. På trods af den dramatiske musik, som markerer, at nu skal man altså stoppe med sin tale, fortsatte Leo. Musikken gav det dog lige et ekstra touch, da Leo kom med sin støtte til aboriginer (oprindelige folk) over hele verden:Brie Larson vandt for bedste kvindelige hovedrolle i filmen ‘Room’, som får premiere i Danmark den 17. marts.

Aaron Sorkin vandt en pris for sit ‘Steve Jobs’ manus, Kate Winslet bedste kvindelige birolle i samme film. ‘Steve Jobs’ har dansk premiere den 21. januar. Sylvester Stallone fik bedste mandlige birolle for rollen i ‘Creed’.
Bedste animationsfilm blev ‘Inside Out’. Bedste tv-serie ‘Mr. Robot’. Og ‘The Hateful Eight’ vandt for bedste soundtrack.

Og så til en kategori som undrer mig lidt, komediefilm eller musical-kategorien: Her blev bedste film ‘The Martian’ – Der skal åbenbart ikke meget til at en film er en komedie (eller er det mon en musical?). Matt Damon vandt for bedste komedieskuespil i samme film. Jennifer Lawrence vandt for bedste kvindelige skuespiller i “komediefilmen” ‘Joy’.

Sidst men ikke mindst, fik Denzel Washington en ærespris.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on RedditEmail this to someone

Tags: , ,


Om skribenten

Specielt glad for fantasy universer og visuelt flotte film. Forventer at en film har et dragende plot eller karakterer som gør mig nysgerrig. Har en hel speciel og uforpligtende kærlighed til Baz Luhrmann, selv når han laver dårlige film.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑