filmnyheder Peter Farrelly

Skrevet den 27 april, 2019 | af Jakob Sørensen

0

‘Green Book’-instruktør kaster sig over nyt projekt

Navnet Peter Farrelly var engang lig med komedie. Han og hans bror spyttede igennem 90’erne og 00’erne den ene komiske film ud efter den anden. Det er der i dag kommet klassikere ud af såsom ’Dum & Dummere’, ’Vild med Mary’ og ’Jeg, Mig og Irene’. Ingen tegn tydede på, at Peter eller hans bror ville lave andet end skægge film, men sidste år segmenterede hvert fald, at den ene af brødrene har tænkt sig at gå andre veje. Hvem ved, måske var de den katastrofale skuffelse som ’Dum & Dummere 2’ var, der gjorde at Peter Ferrelly slog i bordet?

Peter & Bobby Farrelly

Peter & Bobby Farrelly instruere Owen Wilson i filmen ‘Hall Pass’ (2011).

Resultatet var ’Green Book’, som fik høstet rigelig med priser ved dette års award-shows, ikke mindst Oscaren for bedste film. Nu er Ferrelly så i gang med at støbe sin næste film sammen, som han både skriver manus til og instruerer. Titlen hedder, ’The Greatest Beer Run Ever: A True Story of Friendship Stronger Than War’. Film bliver baseret på John “Chick” Donohues vilde og sande historie, som garanterer underholdning og intense situationer. Donahue smuglede sig selv fra New York til Vietnan i 1967, som var året hvor krigen i landet var på sit højeste. Missionen var enkel: Medbring amerikansk øl, de bedste held og ønsker samt nogle gode grin til hans venner, som sad fast i junglen og kæmpede imod de frygtløse vietconger. Tosset og idiotisk plan, der heller ikke endte helt som planlagt.

Peter Farrelly

Peter Farrelly

Historien lyder som om, at der både bliver plads til lige dele komik og drama. Det bliver interessant at se, hvad ham Ferrelly kan bringe på bordet, men ligeså interessant er det, at hans bror (Bobby) heller ikke denne gang er involveret i hans brors projekt. Har de besluttet sig for at gå permanent hvert til sit? Eller er brormand gået på pension? Ja, det ved vi ikke. Men plottet synes at være som skåret til Peter Ferrelly, men han er ikke den eneste der har meddelt, at hans næsten film bliver en såkaldt ”Vietnam-film”. Spike Lee har næsten lige meddelt det samme.

Copyright: Robyn Beck – AFP / Warner Bros.

Tags:


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑