Har du stadig ikke fået set ‘Hannibal’?

Psykiater og psykopat…

De fleste er formentlig allerede bekendt med psykiateren, Dr. Hannibal Lecter, og hans noget utraditionelle spisevaner. Enkelte har måske endda læst den oprindelige roman, ‘Red Dragon’, skrevet af forfatter Thomas Harris tilbage i 1981; men højst sandsynlig holder flertallet til i filmhjørnet, hvor Sir Anthony Hopkins skræmte os fra vid og sans i ’Silence of the Lambs’.

Men hvordan vi end husker ham, så er det med garanti en anden og langt mere sofistikeret herre, iført et tætsiddende jakkesæt og en besynderlig europæisk accent, der træder frem i NBC’s opdaterede tv-adaption. Serien blev sendt for første gang tilbage i april 2013 under den simple titel ’Hannibal’, og har allerede båret nok succes til at have to sæsoner til sit navn og en tredje sæson undervejs. Tydeligvis gør serien mere end bare at koge suppe på en tidligere succes, så hvad er det helt præcis denne tv-serie har at byde på, som ingen af de forrige adaptioner kunne diske op med?

På filmpuls anbefaler vi 'Hannibal' på netflix

Hvorfor skal jeg se den?

Det mest åbenlyst interessante ved denne unikke serie er, at bogen blot fungerer som inspiration til serien. Skaberen Bryan Fuller har valgt at fokusere på det tidlige komplekse forhold mellem FBI efterforsker Will Graham (Hugh Dancy) og psykiater Dr. Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen). På den måde får vi den kære doktor at se i sin hidtil mest dominerende og utilregnelige skikkelse, og der efterlades langt mere til vores fantasi end set i tidligere udgaver. Hannibal er på fri fod, men det betyder ikke at vi klipper direkte over til Mads Mikkelsen i færd med at skiveskære mellemstore stykker af menneskekød, alt imens han nynner en glad og overvejende psykotisk melodi. Serien er en hel del klogere end dette…

’Hannibal’ lader langsomt sin dystre stemning opsluge sit publikum og slæber dem med et fast greb ind i et mørkt mareridtsagtig univers. Derfor skal du heller ikke blive nervøs hvis de første par afsnit ikke fanger din opmærksomhed. Serien er også meget grænseoverskridende på voldsområdet, så hvis du er lidt sart er dette bestemt ikke noget for dig. Men det skal dog siges, at serien har langt flere lag end hvad der bliver skrællet af diverse ofrer gennem seriens mange kreative ’crime scenes’. Udover en psykologisk og skræmmende undertone er der også mere rolige scener, eksempelvis når Hannibal udøver sin store passion for madlavning (hvilket selvfølgelig stadig går hånd i hånd med hans velkendte makabre hobby). Men det er først når man dykker dybere ned i de mange historier og karakterer som serien har, og ikke mindst hvordan de udvikler sig, at man for alvor bliver betaget af det store hele. Et varieret udvalg af kød der hverken mæh’er eller muh’er er pludselig kun det mindste af det hele, og en morderisk maskeleg har netop indtaget seriens centrum.

På filmpuls anbefaler vi 'Hannibal' på Netflix!

Mens Jack Crawford (Laurence Fishburne) desperat forsøger at opklarer besynderlige mordmysterier sammen med den ustabile Will Graham, bevæger vi os længere og længere væk fra virkeligheden. Will, der besidder en helt fantastisk evne til at placere sig selv i hovedet på enhver massemorder, begynder langsomt at gå op i limningen og er ikke længere sikker på, om han bevæger sig tættere på at fængsle morderen eller ham selv. Hannibal er snu og hele tiden et skridt foran FBI, men er det virkelig ham der står tilbage med kniven løftet? Eller udnytter han sine perfektionerede evner som psykiater, til at manipulere med hvem som helst han ønsker, så sporende aldrig kan vise tilbage til ham? Det er ikke til at vide, men én ting er sikkert – Will Graham er en ustabil mand og har en ”hjerne som en seriemorder”, så det er ikke svært at forestille sig hvordan han nemt kan blive det næste offer for Hannibals udspekulerede planer.

Begge sæsoner af tv-serien ’Hannibal’ kan streames nu på Netflix, og hvis ikke du allerede har set serien, så er det bare med at komme i gang så du er beredt på tredje sæson. Desuden vil jeg også anbefaler dig at give serien endnu en chance, hvis du tidligere opgav efter et par afsnit. Det er en serie der tager sin tid, men den kan transformere sig til noget helt fænomentalt, hvis blot man tør overgive sig til de dystre og skræmmende afkroge i Hannibals fantastiske univers.

På filmpuls anbefaler vi 'Hannibal' på Netflix!

Tredje sæson af ‘Hannibal’ får premiere i starten af næste år, så skynd dig at få set de to første sæsoner inden da!

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.