vi anbefaler...
vi anbefaler...

HBO-serien ‘Olive Kitteridge’ er noget for sig…

Depression, dødfald, jalousi og friktion… 

HBO har lavet en ny mini serie, der med sine kun fire afsnit, passer perfekt til dem, der har svært ved at bibeholde tålmodigheden gennem de ofte tidskrævende og timelange tv-serier som på bedste pengehungrende forretningsgang, ses fornyet hvert år i et næsten ustoppelig tempo. Så kan man jo næsten sige, at ’Olive Kitteridge’ har valgt at gå helt i den modsatte retning med kun en enkelt sæson og fire endegyldige afsnit, der til gengæld spænder over 25 år.

’Olive Kitteridge’ er baseret på romanen af samme navn skrevet af forfatter Elizabeth Strout, og følger titelkarakteren samt en bred vifte af særprægede mennesker, i den forholdsvis lille by Crosby i Maine. Seriens mest centrale fokuspunkt ligger ikke overraskende på Olive, en pensioneret skolelærer med et imødekommelsesniveau, der er lige så højtflyvende og glædesfyldt som det er tilfældet med hendes liv… Hvis man er i tvivl, så vil det vil altså sige meget lavt. Hendes mand Henry ejer et lille apotek nede i byen, og er en hel del mere venlig og hensynsfuld end sin hustru, selvom han lang fra er et perfekt menneske. De stammer dog begge fra en tid hvor man blev sammen i sit ægteskab, uanset hvilke problemer der end måtte opstå, og derfor holder de også fast i deres forhold – specielt med hensyn til deres lettere urolige søn, Christopher.

'Olive Kitteridge' HBO mini serie anbefaling på filmpuls.dk

Når enden er skidt er alting skidt

I 25 år har Olive haft problemer med depression, dødsfald, jalousi og friktion med familiemedlemmer og venner, og det er der altså kommet en udadtil streng og inderlig livstræt person ud af. Men som hendes liv foldes ud henover de forholdsvis kortfattige afsnit, bliver vi skridt for skridt mere og mere klar over den noget triste og sørgelige situation som Olive står i. Så hvem er Olive Kitteridge egentlig? Har vi medlidenhed eller modvillighed med hende og den måde hun er på, og kan vi overhoved forstå hende og de valg hun tager?

’Olive Kitteridge’ har en næsten perfekt afmålt balance af det seriøse og det komiske, og man kunne fristes til at sige, at de kantede karakterer og den lille men eventfulde by, peger lidt i retning af Coen-brødrenes kulsorte krimikomedie ’Fargo’ fra 1996. Det er ikke kun fordi at den fantastiske Frances McDormand er repræsenteret begge steder, selvom man friskt kunne forestille sig, at hun har medtaget lidt af den velkendte bidende kulde fra Fargo, og i stedet overført det til hendes iskolde personlighed. Men selvom Frances McDormands skuespil skinner legendarisk og altoverskyggende igennem hendes karakters gråtunge skyer, så er skuespillet helt fænomenalt over hele linjen – og det udspiller sig alt sammen i et fantastisk univers man nødig vil være en del af, men med glæde overvære på tilpas afstand!

'Olive Kitteridge' HBO mini serie anbefaling på filmpuls.dk

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.