I 2015 er det 75 år siden, at tyskerne invaderede Danmark og indled..." /> Husker du d. 9. april 1940? - Filmpuls

Skrevet den 5 december, 2014 | af Karen Sandal Fothergill

Husker du d. 9. april 1940?

I 2015 er det 75 år siden, at tyskerne invaderede Danmark og indledte en fem år lang besættelse, og det markeres med Roni Ezra og Tobias Lindholms krigsdrama ‘9.april’. Lad os håbe, den får bedre medvind end tv-serien 1864.

‘9. april’ er baseret på øjenvidnefortællinger og fortæller historien om en gruppe soldaters heltemodige kamp mod den tyske hær. Filmen tager sin begyndelse på en militærlejr i Sønderjylland. Her beordres en dansk fortrop bestående af cykel- og motordelinger ud for at bremse de tyske styrker, Europas stærkeste hær, indtil de danske forstærkninger kan mobiliseres. I de skæbnesvangre timer følger vi sekondløjtnanten Sand (Pilou Asbæk) og hans cykeldeling. De skal som de første danske soldater møde fjenden i kamp.

I filmen medvirker også Gustav Giese, Lars Mikkelsen, Morten Hauch-Fausbøll, Jannik Lorenzen, Mikkel Bentzen, Ari Alexander Andersen, Elliot Hove, Matthias Lundkvist, Sebastian Bull Sarning, Lukas Thorsteinsson, Jesper Paasch, Morten Klode, Martin Greisen og Joachim Fjeldstrup.

Trods titlen får filmen premiere 12. marts 2015. Det betyder, at vi altså får to film i 2015, der omhandler 2. verdenskrig. Martin Zandvliets ‘Under Sandet’, der handler om efterkrigstiden, er nemlig også sat til at få premiere i 2015.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on RedditEmail this to someone

Tags: , ,


Om skribenten

er filmentusiast med en meget bred filmsmag, men har en særlig svaghed for gys og animationsfilm.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑