filmnyheder

Skrevet den 19 august, 2018 | af Jakob Sørensen

0

Hvilken skæbne går ‘The Dark Universe’ imod ?

I disse tider drømmer samtlige Hollywood studier om at få noget der lugter af det Marvel Studios (ejet af Disney) har… et fælles filmisk univers. Modellen bliver ved med at give pote for Marvel, og det såkaldte ‘The Marvel Cinematic Universe’ er fantastisk mange milliarder værd, og difinitionen på god forretning. Så god, at Warner Bros. stadig tror, at de kan gøre kunsten efter. For Warner ejer rettighederne til filmatisering af samtlige superhelte fra DC Comics, der har prominente navne som Batman, Superman, Wonder Woman og mange andre i deres kartotek. Dog, så har forsøget med at binde DC heltene sammen ikke haft samme frugtfulde resultat.

Universal Pictures vil desperat også gerne have et filmisk fælles-univers, som de kan tjene kassen på. Men, nu ejer Universal ikke rettighederne til et større tegneserieforlag, men de har bestemt guld i kælderen. Det guld er i blandt Hollywoods grundfundament, og var med til at bygge filmbranchen og genrefilm op. Det er selvfølgelig deres legendariske monsterfilm vi her taler om, der kørte fra start 30’erne til midt 50’erne.

Denne skribent var hvert fald i små-ekstase, da Universal udkom med nyheden om at lave et såkaldt ‘Dark Universe’, hvor man laver et fælles univers med alle de legendariske monstre (Dracula, Frankensteins monster, Mumien, Den Usynlige Mand, Ulvemanden og Uhyret fra den sorte lagune). Men den første film, der skulle være startskuddet på dette fantastiske projekt, ja, det var noget af en skuffelse. For genindspilningen af ‘Mumien’ med Tom Cruise i rollen havde mange forkerte tricks oppe i ærmet, og mindede mere om en fantasy-version af ‘Mission: Impossible’. Og udsigten til at få et ‘Dark Universe’ synes bagefter at være ret usikre, ikke mindst også fordi, at filmen var et økonomisk flop.

Men alt håb synes ikke ude endnu! For horror-producer, Jason Blum, der styrer produktionsselskabet Blumehouse, der står bag mange nye gyser-hits, ja han vil gerne overtage styringen og få fælles-universet op og stå igen. Dog, så er dette snak og ikke en realitet endnu. Men, jeg føler vitterligt, at en mand som Jason Blum er det som skal til, for at komme på rette kurs igen. Lad os se hvad fremtiden byder på, og have håbet oppe.

Billede copyright: Universal pictures

 

Tags: , ,


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑