I Kina er Freddie Mercury ikke homoseksuel

’Bohemian Rhapsody’ har kørt med stor succes i biograferne, høstet Oscar-statuetter og den ser ud til også at slå i gennem på det fysiske filmmarked såvel på den digitale flade. Men der er stadig dele af verden, hvor ’Bohemian Rhapsody’ endnu kører i biograferne eller er ved at få premiere. En af de lande er mægtige Kina. Landet er en stor pengekilde til Hollywood, og der er utallige eksempler, hvor man fylder vestlige storfilm med referencer eller produkter fra Kina, så den store befolkning har noget at relaterer til. En anden ting som det kinesiske filmmarked også er kendt for er deres censur. For det er bestemt ikke alt der svinger overens med det såkaldte kommunistiske styrer og dens organer.

Rami Malek, Queen

Især homoseksualitet er meget fy fy i landet, og derfor så kommer kineserne til at se en helt anden version af ’Bohemian Rhapsody’ end vi andre gjorde. For i det såkaldte ”kinesiske cut”, der bliver alt omkring Freddie Mercury og hans seksualitet skåret væk. Ligeledes alt der viser seksuel kontakt med mænd. Dette lyder for os i Vesten meget mærkeligt. Og selvom homoseksualitet ikke er strafbart i landet, så er det alligevel et kæmpe tabu, og derved forbydes lige præcis dette emne i alle tv- og filmproduktioner, som måtte vises i Kina.

Men det stopper ikke her, for man skærer også ordet ”gay” væk fra historien, ligeså vel at scenen hvor Queen optager musikvideoen til sangen “I Want to Break Free” heller ikke er at finde (fordi de render rundt i dametøj). Da Rami Malek vandt Oscar-statuetten for bedste mandlige hovedrolle, der sørgede de kinesiske censur-folk også for at skærer ordet ”gay man” væk fra Maleks takketale før showet blev vist på tv. I denne skribents ører, så lyder det som om at ’Bohemian Rhapsody’ ikke kun bliver en meget kort affærer med alt det som de har klippet ud, men at meget af historien ikke bliver helt sammenhængende. Ikke desto mindre, så har der lydt protester udenfor den kinesiske grænse, men styret er komplet ligeglad, hvilket de vil blive ved med at være, så længe de styre samtlige medier.

Rami Malek Oscar

Kilde: EW / Screen Rant – Copyright: 20th Century Fox

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.