filmnyheder John Singleton

Skrevet den 1 maj, 2019 | af Jakob Sørensen

0

In memoriam: John Singleton

I mandags mistede vi desværre en af de største afro-amerikanske filmskabere, John Singleton. Han var en yderst talentfuld instruktør, der kunne omfavne mange genre, men primært lavede action og drama film, der tit havde fokus John Singletonpå den afro-amerikanske minoritets kultur. I en alder af bare 23 år, der sprang han i gennem Hollywood, med hans stærke debut, ’Boyz n the Hood’. Filmen portrætterede det hårde liv i South Central område i Los Angeles, hvor diskrimination fra politiet og banderelaterede forbrydelser er en del af dagligdagen. Singleton blev nomineret til en Oscar for bedste instruktion, og filmen anses i dag for at være en udødelige klassiker.

Op i gennem 90’erne blev Singleton ved med at lave stærke film med afro-amerikanske tematikker. ’Poetic Justice’ og især ’Higher Learning’, kan varmt anbefales. Det samme kan ’Rosewood’, som er en benhård film, der fortæller historien om en af de mange skampletter i amerikansk historie, hvor en hel by i 1923 med dens beboer af afro-amerikansk baggrund blev massakreret og lynchet. Denne film var en kritisk stor succes, men var et flop ved billetlugerne. Måske fordi filmen var så mørk og grum, som den var. Fra starten af 00’erne begyndte Singleton at lave mere ”kommercielle film”, og det startede med ’Shaft’, der har Samuel L. Jackson i hovedrollen. Filmen var baseret på den verdensberømte blacksploitation-filmserie fra 70’erne under sammen titel. I 2002, der lavede han ’2 Fast 2 Furious’, som var den anden film i den meget profitable ’Fast & Furious’ filmserie. Denne film blev Singletons største ”moneymaker” i hans karriere.

John Singleton blev ramt af et slagtilfælde den 17. april, og i mandags der besluttede familien så at slukke for det livsunderstøttende udstyr der holdte ham i live. Han blev 51 år.

Boyz n the hood

Copyright: Columbia Pictures / Academy of Motion Picture Arts and Sciences

Tags:


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑