filmnyheder

Skrevet den 29 juni, 2018 | af Jakob Sørensen

0

Indiana Jones 5 er forsinket

En klog mand i Hollywood sagde engang, at man skal aldrig starte ud med en udgivelsesdato. Ikke desto mindre, så er det en trend i den amerikanske blockbuster-industri, at man først starter med dette, før man har et manuskript i hænderne. For en del, så lykkedes det alligevel at lave et fint produkt, imens andre tydeligt har været besværet med at få en ordentlig historie op at stå, når man er presset til at udgive en film på et bestemt tidspunkt. Og det anses i Hollywood at være et dårlig tegn, hvis udgivelsesdatoen rykkes, da det ikke kun tyder på problemer med produktionen af filmen/produktet, men det kan også betyde et tab af investeringer, da mange penge og spekulationer bruges på at fastsætte datoen for udgivelse.

Ikke desto mindre, så er det akkurat det, som er sket for ‘Indiana Jones 5’ projektet. Filmen skulle oprindeligt være udgivet til næste år, men er blevet rykket et år længere hen…. og Harrison Ford bliver altså ikke yngre, siger jeg bare! Der har fra Disney og LucasFilms side været mange idéer om, hvordan man fortsætter Indiana Jones sagaen/franchisen. Det har b.la. været oppe at lave prequelsfilm, med en yngre Indiana Jones, men det blevet fastgjort, at den næste film bliver med Harrison Ford, og at Steven Spielberg også vender tilbage som instruktør. Forhåbentlig med en bedre film end den sidste, hvis man spørger denne skribent.

Spielberg arbejder tit med manusforfatteren, David Koepp, der har været med siden ‘Jurrasic Park’. Koepp skrev også den sidste historie i denne filmserie, som af mange anses som den svageste af alle efterfølgerne, men det stoppede ikke Koepp i at lande som forfatteren til det næste Indiana Jones eventyr…. indtil nu. For Koepp er stået af projektet, og i stedet (ind fra højre) kommer Jonathan Kasdan, der netop lige har skrevet ‘Solo: A Star Wars Story’. Og unge Kasdan har noget at leve op til, da det netop var hans egen far (Lawrence Kasdan), der skrev manuskriptet til den første film, ‘Raiders of the Lost Ark’.

Vi på Filmpuls holder selvfølgelig skarp øje med udviklingen af denne film, og giver lyd, hvis der skulle komme noget nyt.

Billede copyright: Paramount Pictures / LucasFilm

Tags: , , , ,


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑