Instruktør Jonas Elmer er i fuld gang med optagelserne til børnefi..." /> Jonas Elmer er netop nu i gang med optagelserne til 'Jeg er William' - Filmpuls

filmnyheder jeg er william

Skrevet den 1 december, 2016 | af Kofi Lawson

0

Jonas Elmer er netop nu i gang med optagelserne til ‘Jeg er William’

Instruktør Jonas Elmer er i fuld gang med optagelserne til børnefilmen ‘Jeg er William’, som har Rasmus Bjerg og det unge talent Alexander Magnússon i hovedrollerne som morbror Nils og William. ‘Jeg er William’ er baseret på Kim Fupz Aakesons populære og anmelderroste børneroman af samme navn og forventes at få biografpremiere i efteråret 2017.

‘Jeg er William’ handler om William, der ikke har det sindssygt nemt. Hans mor er en kolbøtte, så William bor hos sin morbror Nils, der lever af lidt af hvert. Og nu har morbror Nils rodet sig ud i en stor spillegæld, og byens gangster er på nakken af ham. Så William må mobilisere både mandsmod og fantasi for at redde sig selv og sin morbror. Og det gør han så, men samtidig har William også både de tre bøller fra klassen og en spirende forelskelse i Viola at holde styr på.

Den unge 11-årige filmdebutant Alexander Magnússon spiller William, mens Rasmus Bjerg spiller rollen som morbror Nils. Rasmus Bjerg blev uddannet fra Statens Teaterskole i 2000 og har siden medvirket i en lang række teateropsætninger, spillefilm, TV serier og børneprogrammer. Rasmus Bjerg er hos børnene nok især bedst kendt for sin rolle som Cirkusdirektøren fra Cirkus Summarum, som han har medvirket i de sidste otte år.

Det er første gang instruktør Jonas Elmer står bag kameraet på en børnefilm. Jonas Elmer medvirkede som teenager i en række ungdomsfilm – bl.a. ‘Zappa’, ‘Den kroniske uskyld’ og ‘Historien om Kim Skov’ – og blev uddannet fra Den Danske Filmskoles instruktørlinje i 1995. I 1997 debuterede han som spillefilmsinstruktør med kultfilmen ‘Let’s get lost’, som både modtog Robert og Bodilprisen for Bedste danske film, og siden har Jonas Elmer instrueret filmene ‘Monas verden’, ‘Nynne’, den internationale produktion ‘New in town’ og senest ‘Det andet liv’, som han også skrev manuskriptet til.

Kim Fupz Aakeson, der er en af landets mest anerkendte børnebogsforfattere, har skrevet manuskriptet til ‘Jeg er William’. Aakeson har tidligere stået bag manuskripterne til blandt andet ‘Den eneste ene’, børnefilmen ‘Mirakel’, ‘Okay’, ‘Lad de små børn’, ‘En Soap’, ‘En familie’ og senest TV serien ‘Bankerot’. Jonas Elmer og Kim Fupz Aakeson har samlet et stærkt hold bag kameraet med bl.a. Eric Kress som fotograf, Louize Nissen som kostumier, Peter Winther som klipper og Halfdan E som komponist.

Headerbillede: Fotograf: Christian Geisnæs

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on RedditEmail this to someone

Tags: , , , ,


Om skribenten

Sci-fi nørd med en svaghed for Denzeeeeel.. (altså som skuespiller)Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑