filmnyheder

Skrevet den 13 oktober, 2018 | af Jakob Sørensen

0

John Carpenter langer ud efter Dwayne Johnson film-projekt

Hvis du som denne skribent elsker kult-film og værker kreeret af gysermesteren i egen høje person, John Carpenter, ja så kender du sikkert ‘Big Trouble In Little China’ (på dansk: ‘Hvem springer kineserne for?’). Denne dejlige perle er en af Carpenters mere fantasifulde film, og er slet ikke en gyser, men nok nærmere en fantasy-action-martial arts film. Og selvom filmen var et kæmpe flop tilbage i 1986, så har den skabt en gigantisk horde af fans, som simpelthen knus elsker denne yderst underholdende historie. Når man så som filmnørd dyrker visse film til døde, og har dem tættere på ens hjerte end andre, ja så er der én ting man frygter… et remake/reversion!

Ikke desto mindre er det lagt i kakkelovnen til at besøge ‘Big Trouble In Little China’ igen, men hvor Kurt Russel er skiftet ud med denne tids store actionstjerne, Dwayne “The Rock” Johnson. Folkene bag filmen siger, at dette hverken bliver et remake eller reversion, men en fortsættelse af John Carpenters originale film. Det kan godt være, at der er kompetente kræfter bag dette nye projekt, såsom manusforfatteren Ashley Miller, der har skrevet den første ‘Thor’ film for Marvel og min ‘X-Men’ favorit film, ‘X-Men: First Class’. Men, det har ikke standset stormen af vrede fans, der helt klart mener, at der ikke bør laves en efterfølger, med mindre Kurt Russel og John Carpenter er med i pakken. En af de kritiske røster er John Carpenter selv, da han talte til magasinet CinemaBlend. Her er noget af hvad han sagde:

“De (studiet) vil have en film med Dwayne Johnson. Det er det eneste de vil have, så de valgte bare den titel. De er skide ligeglad med mig og min film. Den var jo ikke en succes”.

Det er bestemt ikke første gang, at den gamle instruktør bruger sin kritiske røst. Han høvlede også Rob Zombies remake af ‘Halloween’ ned, da den kom frem. Han var især efter at vise Michael Myers’ “transformation” til morder, ved at vise hans hårde barndom, hvorimod den originale Myers kom fra et normalt hjem, og pludselig en dag besluttede sig for at myrde sin storesøster. Altså ingen motiv, hvilket gjorde Myers karakteren mere mystisk og uhyggelig. Derimod, så er Carpenter meget mere venligstemt overfor den snart nye ‘Halloween’ film, som han selv har produceret og lavet musik til.

Hvad angår den nye ‘Big Trouble In Little China’, ja så er der ikke andet at vente os se, men denne skribent håber altid på gode overraskelser, som f.eks. den nye ‘Jumanji’ film (også med The Rock), der faktisk holdte MAX.

 

Tags: ,


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑