Den svenske instruktør Johannes Nyholm er netop nu biografrelevant i..." /> "Kæmpen"-instruktør går 'amok' i dansk interview - Filmpuls

filmnyheder

Skrevet den 6 juli, 2017 | af Jeppe Svan Sørensen

1

“Kæmpen”-instruktør går ‘amok’ i dansk interview

Den svenske instruktør Johannes Nyholm er netop nu biografrelevant i Danmark med den skarpe og rørende Kæmpen (Jätten), og har i den forbindelse afholdt Q&A til et præmiere arrangement i Aarhus. Dette interview tog dog en drejning da Nyholm, efter at blive spurgt om Kæmpens mindre succesfulde salgstal i danske biografer, begynder at hæve stemmen og læse højt af filmkritikernes strålende anbefalinger af filmen. Efter intervieweren vender tilbage til salgstallene bliver Nyholm vred og råber at “folket” ikke betyder noget, og hvorledes det kun er de trænede kritikere der har noget at sige. Hvorefter han råber af intervieweren og stormer ud af salen med en håndfuld aviser. Men er det Nyholms ægte temperament der løber af med ham? Eller er den en karakter han spiller og en opstillet situation?
Se Ekko Filmmagasins videooptagelse af interviewet her.

Johannes Nyholm har tidligere stået bag den fede kortfilm Las Palmas, samt en håndfuld andre små-projekter. Folk der har fuldt med i hans arbejde ved at han har en helt særlig form for ironisk og alternativ måde at portrættere verden, hvilket meget muligt er svaret på hele debatten i kølvandet på hans interview.
Hvis man selv ser den skøre promo-video han lavede tilbage da han lavede crowdfunding til Kæmpen kan man selv se den form for skæve og krukkede humor han har – samt en opstillet konflikt med en æbletræs-ejer: 

I min mening er der altså med høj sandsynlighed tale om et opstillet – i hvertfald fra Nyholms side – interview, som muligvis kun havde til hensigt at kaste lidt ekstra lys på Kæmpens biografpræmiere. Hvilket, i min mening, er fuldstændig i orden da Kæmpen har ret til al den omtale og succes den kan få! Derudover synes jeg også kun det er fedt at have en lidt enigmatisk skandinavisk filminstruktør – guderne ved at markedet har brug for et friskt pust!

Læs Filmpuls’ anmeldelse af Kæmpen her.

Kæmpen havde præmiere den 29. juni 2017 – og er stadig i diverse danske biografer!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on RedditEmail this to someone

Tags: ,


Om skribenten

Studerende og filmnørd med svaghed for instruktører som Paul Thomas Anderson og David Lynch - er især glad for film med ambitioner og eftertænksomhed!One Response to “Kæmpen”-instruktør går ‘amok’ i dansk interview

  1. Jan Andersen says:

    Jeg forstår godt instruktørens vreden efter at have set efter interviewet med Johannes Nyholm. Det er pinlige og idiotiske spørgsmål som han stilles overfor af Ekko manden, som jeg desværre ikke fik navnet på. I stedet for at fokusere på filmens indhold og tema sidder Ekko intervieweren og ævler om Baywatch og andre komplet idiotiske referencer.
    EKKO redaktionen burde sende Johannes Nyholm en stor buket blomster, en uforbeholden undskyldning og opkøbe billetterne til 5 forestillinger osm en passende bodshandling.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑