filmnyheder

Skrevet den 15 december, 2017 | af Rikke Ingemann Jensen

0

Kampen om ‘den bedste fremmedsprogede film’- nomineringerne til Oscar-showet spidser til

Det er et øjeblik, som danske filmelskere har ventet på i spænding. Er vi eller er vi ikke videre i kapløbet om en oscar-nominering til det kommende Oscar-show?

Jeg kan desværre meddele at Danmark ikke har chancen for at vinde en oscar til dette års show. Danmarks bud var filmen ‘Du forsvinder’, der er instrueret af Peter Schønau Fog og er baseret på bogen af samme navn. Det gik dog ikke denne gang, men bedre ser det ud for vores naboland Tyskland, som har sikret sig en plads videre i kapløbet. Der er kun én slutrunde, inden de er sikret en nominering. Tyskland er nemlig repræsenteret med filmen “In the Fade” af Fatih Akin.

En anden bemærkelsesværdig film på listen er”The square” instrueret af Ruben Östlund, der er Sveriges bud. Filmen har fået meget omtale og er også spået til at få en nominering. Den danske skuespiller Claes Bang fik prisen for bedste mandelige hovedrolle for sin præstation i “The Square” til European Film Awards, og nu er filmen videre i kampen om en oscar. Så lidt dansk er der alligevel over de nomineringer, der er tilbage. Vores filmanmelder var også meget begejstret over “The Square” og gav den hele 5.8/6 stjerner! du kan læse vores anmeldelse her

Lige nu er der 9 film tilbage i kampen om den egentlige nominering, og til sidst vil der være 5 film, der bliver nomineret i kategorien som årets bedste fremmedsprogede film. Hvilken af de film der er tilbage, som får en nominering bliver offentliggjort d. 23 januar 2018.

De 9 film der skal dyste om en nominering er:

Chile, “A Fantastic Woman,”
Tyskland, “In the Fade,”
Ungarn, “On Body and Soul,”
Israel, “Foxtrot,”
Libanon, “The Insult,”
Rusland, “Loveless,”
Senegal, “Félicité,”
Sydafrika, “The Wound,”
Sverige, “The Square,”

Kilde: variety.com

Tags: , , , , ,


Om skribenten

20-årig medievidenskabsstuderende der elsker film og tv-serier. Har en stor forkærlighed for John Hughes film og alt med Leonardo Dicaprio.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑