Killing Eve

Her vil jeg give en kort anbefaling af den forholdsvis nye britiske dramaserie ‘Killing Eve’, som udkom 8. april 2018 og består af 8 afsnit. Serien er baseret på Lukes Jennings fire korte noveller (Codenam Villanelle, Hollowpoint, Shanghai og Odessa), men serien er skrevet af Phoebe Walker – Bridge.

Det var først og fremmest skuespilleren Sandra Oh, der lokkede mig til at se serien. Mange vil nok genkende hende fra serien ‘Greys Anatomy’, hvor hun spillede Christina Yang. Jeg har altid elskede den måde Sandra Oh fremstillede Christina Yang, og valgte at give denne nye serie en chance. I ‘Killing Eve’ har hun dog sin første hovedrolle som agenten Eve Polastri.

Eve keder sig i sit skrivebordsjob i den britiske sikkerhedstjeneste M15, og hun drømmer om at arbejde mere direkte med efterforskning. Afdelingsleder Carolyn Martens (Fiona Shaw, som andre måske bedre vil kende som Petunia Dursley i ‘Harry Potter’) giver Eve en chancen for at deltage i efterforskningen på lejemorderne Villanelle (Jodie Comer), som opererer i hele Europa. Allerede fra første afsnit ved vi hvem moderen er, fordi vi parallelt følger Villanelle og Eve. Vi følger de mord Villanelle begår og følger Eves efterforskning. De to kvinder bliver meget fascineret af hinanden og begynder en ”katten-efter-musen” leg efter hinanden.

Historien om en agent og en seriemorder efter hinanden er ikke ny. Men jeg er vild med at det er to stærke kvinder i centrum af serien, og synes det forfriskende. Ligesom i ‘Greys Anatomy’, synes jeg at Sandra Oh, virkelige fangere Eve Polastris karakter. Jeg kan især godt lide at Eve er menneskelige, hun begår fejl, er kærlig og har et godt forhold til sine venner, familie og kollegaer. I forhold til mange krimiserier, hvor hovedkarakteren skubber alle sine følelsesmæssige relationer væk i jagt på at fange en forbryder. Derudover kan jeg gode lide man også følger Villanelle og alle hendes mord. Vi ser hvor usympatisk hun er og hvordan hun INGEN skyldfølelse har. Jeg føler virkelige man ser en ægte seriemorder. På den anden side er jeg også meget nysgerrige på hendes tidligere liv før hun blev seriemorder, men det får man mere at vide om i serien.

Overordnet vil jeg sige serien er underholdende og fascinerende. Serien har to gode og stærke kvindelige hovedkarakter, som giver en god dynamik i serien. Mangler du en ny serie vil jeg klart anbefale ‘Killing Eve’. Serien kan ses på HBO, og anden sæson vil få primære foråret 2019.

Billede copyright: BBC America.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.