Køl ned med 5 kolde film

Danmark er blevet ramt af en ekstrem varme, som har været over os alt for længe. Ihvertfald hvis I spørger mig. Den gør mig doven, hvilket gør at jeg faktisk ligger hjemme hele dagen og ser tv og film – hvilket man jo sådan ikke rigtig kan klage over? Men, lidt kulde ville klart være at foretrække. Desværre kan jeg ikke styre vejret. Jeg kan dog finde en række film frem, som måske kan få kølet os lidt ned.

Wind River

‘Wind River’ trak mange flotte anmeldelser med sig, da den havde dansk premiere i januar. Filmen følger vildtjægeren Cory, som opsporer vildt i det sneklædte indianerreservat i Wyoming. En dag finder han en død kvinde i sneen. Udover den barske kolde natur, kryber også filmens historie ind i kroppen og giver kuldegysninger.

Frozen

Frost, Frozen, anmeldelse, anna, sven, olaf, kristoffer

Disneys universer er for det meste frodige, grønne og med masser solskin. Men i ‘Frozen’ besøger vi et af Disneys koldeste universer. Dronning Elsa flygter fra slottet i frygt for sine egne kræfter – hvilket gør hun mister kontrollen over sin magi og sætter landet i en evig vinter. Elsas magiløse søster Anna må ud for at finde sin søster.
Filmen er baseret på det iskolde H.C.Andersen eventyr ‘Snedronningen’, selvom det er svært at finde lighederne. ‘Frozen’ giver dog frost, magi, søskendekærlighed og søde snemænd. Og så er det klart den mest varme og positive af de film jeg anbefaler her på listen.

Snowpiercer

Snowpiercer, læs anmeldelse.

I denne koreanske sci-fi med Chris Evans er hele planeten frosset til. Menneskeheden er fanget i et evighedstog, som må holde sig konstant i gang, for ikke at fryse fast. Er nogle fra det laveste klasseskel ulydige, er straffen at personens arm bliver holdet udenfor i kulden, til den er helt frossen og let kan blive “slået af”.
‘Snowpiercer’ er en intens spændende fortælling, om klasseskel og uretfærdighed, smukt symboliseret i toget og dets mange vogne. Det frosne landskab skaber den klaustrofobiske og håbløse følelse, som kan ses igennem togets vinduer.

Winter’s Bone

Endnu en gang besøger vi det barske USA. Her ser vi Jennifer Lawrences gennembrudsrolle, som 17-årige Ree som må tage familiens skæbne i egen hånd. Hun tager ud for at finde sin forsvundne far, så familien ikke mister deres hus. En film hvor alt føles koldt, det barske og usympatiske samfund, den nådesløse natur og den hårde skæbne den 17-årige pige står i, med ansvaret for sine søskende og psykisk ustabile mor.

Den 12. mand

‘Den 12. mand’ fortæller den virkelige historie om en norsk soldat, som må grueligt meget igennem i de norske kolde bjerge. Han bliver skudt og forfulgt af tyske soldater, og prøver at overleve i den iskolde rå natur. Han får hjælp af den norske befolkning, men må tilbringe det meste af flugten – som varer 2 måneder! – i sne, frost og iskoldt vand.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.