En kort anbefaling: Batman: Gotham by Gaslight

Titel: Batman: Gotham by Gaslight / Prod. år: 2018

Hvis man er kæmpe fan af superhelte, og ikke mindst flagermusmanden, Batman, ja så er der lækkerier på Netflix. Her kan du finde, ’Batman: Gotham by Gaslight’, som giver dig en alternativ version af Batman-universet. I denne animerede film, befinder vi os i slut 1800-tallet, hvor Gotham City meget ligner datidens London, hvor gaslamper var måden, på hvilken man belyste byen. Og ligesom det victorianske London, så er morderen, Jack the Ripper på spil. Det er nu op til Batman at stoppe denne galning, før han slagter flere kvinder, men det bliver en udfordring, som har sine ubehagelige overraskelser.

Da jeg først hørte om filmen, forekom det mig at være for langt ude. Batman i den victorianske tid? Nej, ikke akkurat det, der får mig til at få mundvand, og gøre min indre nørd glad. Men overraskende nok, så fungerer det problemfrit. Historien er set ovenfra slet ikke perfekt, men den leverer. Den visuelle del er ganske flot og skønt håndtegnet, hvilket jeg lægger overordentlig stor vægt på. Men, dette er bestemt ikke en børnefilm. Ikke kun pga. emnet (Jack the Ripper), men også fordi filmen ikke holder igen på voldssiden. Så forvent en mørk og tildels blodig Batman-film. Bruce Greenwood (kendt fra roller som Admiral Pike i de nyere Star Trek film) lægger stemme til Batman, og han har før bevist, at han er en god afløser for fan-favorit stemmen, Kevin Conroy.

Der er masser af referencer, som sande Batman-fans vil sluge råt. Twistet om hvem der er morderen, er virkelig overraskende, og her sættes der en tyk streg over ”virkelig”. Så alt i alt, hvis du er fan af flagermusen alias Batman eller tegneserier, så gå ind på Netflix og giv denne film en chance.

Copyright: Warner Bros. / DC

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.