En kort anbefaling: Summer of 84

Titel: Summer of 84 / Prod. år: 2018

Den er som om, at der i øjeblikket er en 80’er bølge over os. Det var også et “hipt” årti, som jeg selv blev født i, og hvor noget af det bedste musik såvel film blev lavet (efter min mening). Og som den store bløde nostalgi-idiot, som jeg er, så hilser jeg altid 80’er inspirerede film velkommen. En af dem, er canadiske ‘Summer of 84’, der i blandt genre-nørder allerede er gået hen og blevet kult. Så er spørgsmålet, og jeg også mener det samme?

De fleste mennesker lever stille og fordrageligt i side om side med deres naboer, og mange har endda tætte venskabelig bånd med dem. Men, hvor godt kender du egentlig din nabo? Det er det spørgsmål den unge teenager Davey spørger sig selv om, da en masse unge drenge begynder at forsvinde i lokalområdet. Især den enlige politimand, der bor lige ved siden af, har givet Davey nok underlige tegn og signaler til, at han måske er hovedgrunden. Men at bevise dette bliver svært, så han lokker hans gruppe af venner med på denne “leg”, der måske kan være dødens farlig, hvis nu det viser sig, at de spionerer en seriemorder.

Det er basalt set plottet, og dette var klart en film, som jeg havde set frem til. Ikke mindst pga. venners tilbagemeldinger. Så blev man glad eller skuffet?…. Man blev MEGET glad! Det kan godt være at filmen stjæler fra film som ‘Disturbia’, som har fuldstændigt næsten det samme plot/scenarie. Men filmen formår stadig at være dens egen, og er klart bedre end den førnævnte titel. Nostalgien driver tykt ned af dette værk, og perioden er lige i skabet. Det samme er gruppen af unge skuespillere, der virkelig sælger “varen” om, at de lever tidsalderen for VHS-maskiner og kassettebånd. Dialogerne er støbt således, at der kun bruges slang og udtryk, som man brugte dengang. Dette er ikke kun for dem der lever i nostalgi-verdenen, men hvis du også nyder serier, som f.eks. ‘Stranger Things’, så tror jeg bestemt dette også lige er dig. Dog, så skal det lige nævnes at filmen bestemt ikke er for større børn, og det er der god grund til. Så indtil de blive større, så smid en klassiker som ‘Goonies’ på.

Jeg vil selvfølgelig ikke ødelægge/spoile noget, da det ville være helligbrøde. Skribenten kan mere end varmt anbefale, at man skaffer sig en kopi af denne film, og hvis man er rigtig nørdet… Ja, så køb filmen i fra tyske Amazon, hvor du kan få blu-ray’en inde i det der ligner en VHS-film. Den pynter vidunderligt i samlingen, siger jeg bare!

Copyright: Pandastorm / Gunpowder & Sky

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.