En kort anbefaling: The Wanderers

Titel: The Wanderers / Produktions år: 1979 / Instruktør: Philip Kaufman

Denne film har visse ligheder med George Lucas’ ’American Graffiti’, især tidsperioden og kærligheden til Rock n’ Roll musikken. Men denne film fokuserer på bandemiljøet og de omliggende subkulturer, der fandtes i New York start 60’erne.

Vi hænger ud sammen med banden The Wanderers. De er alle af italiensk afstamning, og går meget op i at være nogle hårde bisser, samtidig med at håret skal sidde snorlige og cool, som John Travolta i ’Grease’. Det er en historie omkring konflikt, ikke kun i blandt banderne, men også på hjemmefronten, hvor flere af dem kommer fra dysfunktionelle hjem. Filmen leger med mange undergenre. Den er dels komedie, high school film, bandefilm og gyser. Gyser, fordi vores hovedpersoner på et tidspunkt bevæger sig ind på et område, hvor en slags rædselsbande fra en anden dimension hersker. Ikke at filmen går hen og bliver overnaturlig, men atmosfæren er klart til gyser-siden, og er med til at gøre ’The Wanderers’ en unik filmoplevelse, som man ikke bør gå glip af. Og så er soundtracket oveni hatten “svingende” godt, hvis man altså kan føle lidt nostalgi overfor twist n’ shout.

Så se at anskaf dig en kopi, om det er på den fysiske eller digitale front. Lidt sjov fakta, så er instruktøren, Philip Kaufman sammen med George Lucas krediteret som skaberen af karakteren Indiana Jones, og en af filmens kvindelige biroller spilles af Karen Allen, som et par år efter denne film, spillede overfor Harrison Ford i den første Indiana Jones film.

Billede copyright: Warner Bros. / Orion Pictures

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.