En kort Halloween-anbefaling: Night of the Demons

Titel: Night of the Demons / Prod. år: 1988

Nu varer det ikke særlig lang tid, før der skal gyses og guffes på Allehelgensaftensdag. Men, hvilken film skal man sætte på sådan en mørk og uhyggelig aften? Ja, det er mange kandidater, men jeg har dette år bestemt mig for en film. Og hvis man ikke er hardcore gyser-nørd, så kender du den måske ikke, men tro mig… det er Halloween-guld!

Jeg taler selvfølgelig om Kevin Tenneys mesterlige 80’er kult-klassiker, ‘Night of the Demons’. Plotmæssigt er filmen måske ikke unik, men dens underholdningsværdi er skyhøj. Dernæst så er der masser af 80’er stemning, hvilket gør en gammel nostalgi-narkoman som mig rigtig glad. Historien er ganske simpel: En Allehelgensaften beslutter en gruppe unge at drikke og feste i et gammelt forladt hus, som engang var en bedemandsforretning. Men da de begynder at lege med åndemaning, ja så går der noget helt galt, og det lader til at noget fra den anden side er kommet med over i den virkelige verden. Noget ondt og dæmonisk… LET THE PARTY BEGIN!

Gør dig klar til total fed horror-ekstravaganza, som byder på en velsmagende og blodige buffet. I min bog er der ikke særlig meget som går galt med denne film. Skuespillet er måske ikke a-klasse, men ellers så svinger alt andet, lige fra de flotte praktiske effekter, tempoet, 80’er stemningen, de klichéfyldte men alligevel skøre dialoger, musikken… og så er filmen skiftevis sjov og “uhyggelig”, hvis man har svage nerver. Mest af alt, så er den fantastisk underholdende. Denne skribent giver klart sin anbefaling herfra, så tag Halloween-slikket frem og tryk på play-knappen. Og er man den type, som er samler af fysiske kopier, så anbefaler jeg udelukkende den amerikanske blu-ray fra Scream Factory

.

Copyright: MGM / Shout! Factory

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.