dvd / blu-ray Anmeldelse af 'Kvinden der forsvandt' på filmpuls.dk

Skrevet den 4 marts, 2015 | af Karen Sandal Fothergill

0

Kvinden der forsvandt

David Fincher er tilbage med thrilleren ‘Kvinden der forsvandt’, der bygger på Gillian Flynns bestseller af samme navn.  Lad mig slå det fast med det samme. ‘Kvinden der forsvandt’ har helt klart sofa-faktor, så hvis du (ligesom jeg) ikke nåede at se den i biografen, så skal du helt klart smide den på blu-ray afspilleren. Især hvis du er til spænding og mystik, og godt kan lide at lege detektiv Sherlock Holmes stil.

Sofa-faktor

‘Kvinden der forsvandt’ byder på et uhyggeligt indblik ind i menneskets mørke side, mens den følger nedbruddet af et modern ægteskab og mediernes evige søgen efter gode historier. Hvor meget gemmer vi for vores bedre halvdel? Hvornår går skelet mellem kærlighed og had? Hvor langt er vi villige til at gå? Og hvor meget kan vi tilgive?

For Nick Dunne starter mareridtet på hans fem års bryllupsdag. Hans smukke kone Amy er forsvundet, og eftersøgningen går straks i gang. Men der går ikke lang tid før, at efterforskerne og medierne retter deres fokus på Nick. Er han den sørgende ægtemand? Eller gemmer han på en grum hemmelighed? Hans løgne, bedrag og mærkelige opførsel får i hvert fald alle til at sætte spørgsmålstegn ved, om Amy er forsvundet eller borte.

gone girl kvinden der forsvandt rosamund pike ben affleck

‘Kvinden der forsvandt’ får det til at løbe koldt ned af ryggen, og du er aldrig helt sikker på, hvilken retning filmen bevæger sig i. Og det er den slags film, som jeg godt kan lide. Okay, filmen snubler måske i mål med en lidt haltende slutning, men turen derhen er neglebidende og medrivende takket været Ben Affleck og Rosamund Pike. Så hvis du har lyst til at se en thriller, så kan du roligt smide ‘Kvinden der forsvandt’ på.

Extra material

Det er kun en ekstra ting på denne Blu-ray, til gengæld er det også noget, der giver ekstra værdi: et kommentarspor med David Fincher. Heldgivis er Fincher i snakkehjørnet, og du får næsten 2,5 timers non-stop kommentarspor, hvor han fortæller anekdoter fra settet, giver indblik i teknik og produktion samt hans analyse af handlingen. I en tid hvor trailers har det med at afsløre for meget, er det forfriskende at høre, hvordan Fincher ikke ville instruere ‘Kvinden der forsvandt’, før han fik lovning på, at marketingholdet ikke ville afsløre filmens twists. Sådan, Fincher!

Kvinden der forsvandt Karen Sandal Fothergill

Kvinden der forsvandt - DVD/Blu-ray udgivelse d. 26. februar

Sofa-faktor
Extra materiale

Kort fortalt: Er du i det dystre hjørne med en trang til thriller og twists, så er 'Kvinden der forsvandt' helt klart en film, som du ikke skal snyde dig selv for!

4.5


Tags: , , , ,


Om skribenten

er filmentusiast med en meget bred filmsmag, men har en særlig svaghed for gys og animationsfilm.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑