filmnyheder

Skrevet den 10 marts, 2019 | af Jakob Sørensen

0

Like father, like son – Ian Shaw imiterer sin berømte far

Robert Shaw

Hvem er Ian Shaw? Ja, han er en ret ukendt britisk skuespiller, der kun har fundet sporadisk arbejde på filmlærredet. Derimod, så kan man bestemt ikke sige det samme om hans forældre. Han er søn af skuespillerinden Mary Ure, der nok mest er kendt for sin medvirken i ramasjang-krigsfilmen ’Ørneborgen’, med Richard Burton og Clint Eastwood. Mens hans far var en af sin tids bedste skuespillere, Robert Shaw. Og hvis det navn ikke siger dig noget, så er det måske fordi du (kære læser) er for ung, og skribenten for gammel.

Robert Shaw som Quint i ‘Dødens Gab’.

Robert Shaw var en kraftfuld preformer, med et gloværdigt CV, der indeholder titler såsom James Bond filmen ’From Russia with Love’, hvor han skurken. Den episke krigsfilm ’Battle of the Bulge’. Den fænomenale ’ A Man for All Seasons’, hvor han spiller Kong Henry den 8. i nok en af de bedste periodefilm, der er lavet. Han var i den legendariske svindler-film ’The Sting’ sammen med Robert Redford og Paul Newman. Men hans vel nok mest berømte rolle var i verdens første Blockbuster-film ’Dødens Gab’ eller ’Jaws’ (1975), som den originalt hedder. Denne sublime spændingsfilm med horror-elementer, var den første film som tjente over 100 millioner dollars, blev hurtigt et fænomen og gjorde en ung instruktør ved navn Steven Spielberg til en varm kartoffel i Hollywood.

Desværre døde Robert Shaw i en alt for tidlig alder af 51, under en køretur hjem med sin familie. Han stoppede pludselig bilen, steg ud og gik et par meter, før han faldt om af et hjertestop. Men han vil forblive udødelig via de film han optrådte i, og ikke mindst som den lidt gale hajfisker Quint i ’Dødens Gab’. Her fornyelig, der udgav Ian Shaw så en video, hvor han imiterer en scene fra denne berømte hajfilm, hvor Quint-karakteren fortæller historien om dengang han var en ung sømand ombord på USS indianapolis, der sank i Stillehavet ved udgangen af Anden Verdenskrig. Langt hovedparten overlevede forliset, men ikke det der skete bagefter, da en folk hajer begyndte at æde sig i gennem resten af besætningen.

Her er scenen som Ian Shaw har udgivet. Han ligner meget sin far, og hvis man lukker øjnene, så er det næsten den samme stemme. 

Hvad med vi lige sammenligner den med originalen, hvor farmand Robert giver en af filmhistoriens bedste monologer. 

Copyright: Universal Pictures

Tags: ,


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑