pulsen

Skrevet den 18 maj, 2015 | af David Moser

0

Mad Max: På randen af vanvid siden 1979

Der er gået 30 år siden Mad Max sidst var på plakaten. Seriens seneste kapitel spiller i øjeblikket for noget nær fulde huse over det meste af verden, og anmelderne er overvejende enige:

‘Mad Max: Fury Road’ er et pletskud og et mesterværk i sin genre. Filmpuls ser nærmere på et par ting der har ændret sig siden sidst, og et par der er forblevet som de var.

Mel Gibson vs. Tom Hardy

Mad Max før og nu: Mel Gibson og Tom Hardy.

Hardy/Gibson

En af de største ændringer er naturligvis at titelrollen ikke længere spilles af Mel Gibson. Tom Hardy har fra ‘Fury Road’ (og evt. fremtidige efterfølgere) arvet rollen fra den oprindelige Road Warrior. Gibson, der som bekendt ikke har været helt fremmed for vanvid de sidste par år, har dog udtalt at Tom Hardy rummer den helt rigtige slags galskab til rollen.

Mel Gibson, Tom Hardy, George Miller.

Fra venstre: Mel Gibson, George Miller, Tom Hardy.

 

 Biler, læderjakker og andet lir

Mad Max har altid haft det fedeste grej der kan opstøves siden civilisationens forfald. Og fans af de gamle film kan være ganske rolige.

Mel Gibson og den oprindelige Interceptor

Mel Gibson og den oprindelige Interceptor

Ford Falcon XB GT Coupe 1973 Pursuit Special, bedre kendt som ‘The Interceptor’ eller den sidste V8, gør et comeback på det store lærred i ‘Fury Road’, dog ikke med Max ved rattet. Den opmærksomme fan husker sikkert at bilen både har været smadret, stjålet og faktisk ikke var i hænderne på Max, sidst vi så ham i slutningen af ‘Mad Max: Beyond Thunderdome’ fra 1985. Bilen ser derfor heller ikke nøjagtig ud som i forrige film, men er dog til at kende, og stadig noget der vil sende en banken dybt i brystet på langt de fleste motorhjerter. Om Max får generobret sin elskede slæde, må du i biografen for at få svar på.

Warboy og den nye Interceptor

Warboy og den nye Interceptor

Fans kan også forvente et gensyn med den ikoniske og hærgede etærmede læderjakke med skulderrem (Max’s gamle MFP uniform), som bortset fra et par uanseelige små detajler er uændret (se øverste billede). Visse dele af 80’erne går aldrig helt af mode.

Toecutter / Immortan Joe forbindelsen

‘Mad Max: Fury Road’ beskrives som alt fra en action-opera, til en 2 timer lang biljagt. Lange biljagter var også et af de primære kendetegn for seriens første kapitel, og størstedelen af historien fandt sted i høj fart på landevejene. Max jæger bandelederen Toecutter, som har myrdet hans familie og gjort livet elendigt for indbyggerne af det der er tilbage af den australske outback. Han erfarer dog sidenhen at man ikke uden videre flygter fra The Road Warrior, og møder sit endeligt mellem en lastbils dækmønster og den varme asfalt. Eller gør han?

Hugh Keays-Byrne som Toecutter / Immortan Joe

Keays-Byrne er nemlig den eneste genganger på rollelisten til ‘Fury Road’, hvor han igen spiller hovedskurken, denne gang en ny figur ved navn ‘Immortan Joe’. Joe er, trods tilnavnet ‘Immortan’ (dommedag har det med at bane vejen for volapyk-slang), ikke ved nær så godt helbred som han foregiver. Ganske vist ved vi ikke om man kommer til at ligne en krydsning mellem Skeletor og Darth Vader med Tina Turners hår fra Mad Max 3, efter en frontal kollision med en lastbil, men tanken er nok til at få denne fan til at gå helt og aldeles i selvsving.

Tags: , , , ,


Om skribenten

Superhelte nørd med en forkærlighed for noir, koreansk film og historisk drama. Besidder en ustyrlig trang til at delagtiggøre sine omgivelser i holdninger til løst og fast, hvilket er grunden til han i dag er at finde på Filmpuls.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑