'Mad Max: Fury Road' er en hyldest til oldschool action!

Filmanmeldelse: Mad Max: Fury Road - Filmpuls


action

Skrevet den 14 maj, 2015 | af Kofi Lawson

0

Filmanmeldelse: Mad Max: Fury Road

‘Mad Max: Fury Road’ er en hyldest til oldschool action!

George Miller manden bag de tre første Mad Max film, er tilbage med ’Mad Max: Fury Road’. Den seneste Mad Max film, ’Mad Max: Beyond Thunderdome’ havde premiere i 1985. Denne generation af filmgængere har fået deres Max i form af Tom Hardy og en super ”reboot” som er ’Mad Max: Fury Road’

Historie

Plaget af sin turbulente fortid er Mad Max overbevist om, at den bedste måde at overleve på, er kun at kæmpe for sig selv. Ikke desto mindre suges han hurtigt ind i en gruppe, der flygter på tværs af ørkenlandskabet i en kampvogn styret af hærføreren Furiosa. De forsøger at slippe væk fra en fæstning som tyrannisk kontrolleres af Immortan Joe, der giver indtryk af at være en udødelig halvgud, men i virkeligheden er han døende. Furiosa er stukket af med noget uerstatteligt, og Immortan Joe samler alle sine folk og forfølger hensynsløst oprørerne i et højoktan-ræs på livet.

Mad max: FURY ROAD

Faderen af den post-apokalyptiske genre George Miller har gjort det igen. ’Mad Max: Fury Road’ er et hæsblæsende action rock opera, der tager dig med tilbage til den tid hvor action-fim var kunst.
I Millers egne ord: “Jeg forestiller mig altid de bedste actionfilm som en slags visuel musik” og det er lige hvad ‘Mad Max: Fury Road’ er! Handlingen er intenst fra begyndelse til ende og det er lige før at man ikke får lov at trække vejret. Som i de andre Mad Max film, er verden blevet så anarkistisk at det er lidt svært at vide hvem der er god og ond, samtidig med at alle i dette univers har mistet forstanden på hver deres måde. Manuskriptet er super og ’Mad Max: Fury Road’ er et godt supplement til den oprindelig trilogi. Til en hvis grad kan man kalde ’Mad Max: Fury Road’ en reboot, men har du set de tre første film kan der være små hentydninger i ’Mad Max: Fury Road’ der er lidt mystiske.. Døm selv.

George Miller har formået at opdatere Mad Max til nutidens publikum og stadigt bevare den magi der kommer af at lave film, med praktiske effekter, rigtige stunts og velskreven historie. Alt dette krydreret med godt skuespil og wupti…, så har du ’Mad Max: Fury Road’. Se den! For mon ikke du vil mene at de tre første film er blevet overgået.

Skuespil

George Miller udtaler at da han så Tom Hardy træde ind af døren for første gang til et møde om ’Mad Max: Fury Road’ mindede det ham om mødet med Mel Gibson for mange år siden. Så ja.. Tom Hardy ER Max Rockatansky, men Hardy giver rollen noget ekstra følsomhed, hvor man virkelig kan mærke at Max er en plaget sjæl og befinder sig på grænsen af tja.. sindssyge. Så er det fedt at han kan være så karismatisk uden at have mange replikker. ’Mad Max: Fury Road’s anden mandlige hovedrolle Charlize Theron og hendes karakter Imperator Furiosa stjæler jo hele billedet. Ja! Jeg sagde mandlige hovedrolle for Charlize er så BADASS at man glemmer at hun kan se sådan her ud. Max bliver nærmest henvist til birollen da Imperator Furiosas er så dyb en karakter. Hun er følsom, beslutsom, sensuel, original og en hel masse awesome ord jeg ikke lige kan finde på. Nicholas Hoult i rollen som Nux, en warboy med hjertet af guld, gør også et godt stykke arbejde med at tilføre rollen den korrekte mængde skørhed og varme til at gøre Nux til en mindeværdig karakter.

Værd at nævne er også ’Mad Max: Fury Road’s biler. Alle biler i denne film har et navn, et særlig udseende og derved også personlighed. Dette tilføjer filmen så meget originalitet og bidrager ikke kun til action delen, men også historien. Alt i alt kan ’Mad Max: Fury Road’ også kaldes for en ensemble film da præstationer fra Rosie Huntington-Whiteley, Zoë Kravitz, Riley Keough, Abbey Lee og Courtney Eaton, i rollerne som Immortan Joes fem koner, også er værd at nævne.

FURY ROAD

Visuelt

Australiens Outback og Namibiens ørken fungere som post-apokalyptisk univers i ’Mad Max: Fury Road’ og det er flot! Det er i samme ånd som Mad Max 2 og 3 og den gyldne skær som dagscenerne har er billedskønne. Filmen er så flot at næsten alle øjeblikke, kan bruges som filmplakat. ’Mad Max: Fury Road’ er en film der har minimal CGI (computer genereret effekter), så det er flot at se de visuelt flotte stunts blive udført med millimeter præcision. Kostumerne er også flotte og funktionelle uden at blive for meget. Det samme er bilerne som alle skiller sig ud fra hinanden og ser tilpas post-apokalyptiske ud. Det skal også nævnes at den Oscar vindende filmfotograf John Seale har stået bag kammeraet så der er ingen tvivl om at han er hovedårsagen til at ’Mad Max: Fury Road’ er så visuelt betagende.

Musik og lydbillede

’Mad Max: Fury Road’ er en rock opera! Musikken er en væsentlig del af denne film. F.eks. har Immortan Joes bande af skøre Warboys og lign., en rockguitarspiller og et trommefølge. De er med til at sætte tempoet for vanviddet samt ’blæse’ til angreb. Alt dette er inkorporeret i filmens handling, hvilket også er med til at øge intensiteten. Generelt er ’Mad Max: Fury Road’s lydbillede præget af toner/rytmer der underbygger en verden af galskab.

Mad Max

Filmanmeldelse: Mad Max: Fury Road Kofi Lawson

'Mad Max: Fury Road' - premiere den 14. maj 2015

Historie
Skuespil
Visuelt
Musik og lydbillede

Kort fortalt: George Miller har gjort det igen. Hans hjertebarn Mad Max, er blevet opdateret til en moderne og endnu mere underholdene version i 'Mad Max: Fury Road'. Samtidig får vi et bevis på hvordan actionfilm skal laves, så man ikke sover efter de første 5 minutter. Her er filmen du skal se i Kristi Himmelfarts ferien!

5


User Rating: 0 (0 vurderinger)

Tags: , , , , ,


Om skribenten

Sci-fi nørd med en svaghed for Denzeeeeel.. (altså som skuespiller)Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑