filmnyheder

Skrevet den 9 november, 2018 | af Jakob Sørensen

0

Manden bag ‘Tilbage til Fremtiden’, er ved at koge en heksebryg op

Roald Dahl

Roald Dahl var en succesfuld manuskriptforfatter med titler som ‘Chitty Chitty Bang Bang’ og James Bond filmen, ‘You Only Live Twice’ på sit cv. Nå ja, og så var han også en berømt børnebogsforfatter. Hans mange fantastiske historier er blandt andet ‘James and the Giant Peach’, ‘The BFG’, ‘Fantastic Mr. Fox’, ‘Matilda’ og selvfølgelig… ‘Charlie og chokoladefabrikken’. Disse bøger har skabt meget glæde for børnefamilierne, og de er endda også lavet som film. Men denne skribent vil meget gerne glemme Tim Burtons version af ‘Charlie og chokoladefabrikken’, hvis han kan! Især Johnny Depps “forsøg” på at spille Willy Wonka.

illustration fra bogen / copyright: Forlaget Jonathan Cape

Men der er en historie fra Dahl, som er denne skribents absolutte favorit, og det er ‘Heksene’ (aka ‘The Witches’). Godt nok er det en børnebog, men den er meget mørk og “uhyggelig”, og nok ikke er for de mest følsomme små gemytter. I historien møder vi en dreng, der falder over en samling af hekse, der forvandler ham til en mus, i stedet for at spise ham. Og det er denne historie, som ‘Tilbage til Fremtiden’ instruktøren, Robert Zemeckis, er i gang med at filmatisere. Men, hvor den oprindelige historie foregår i England, så vil den nye film sætte sit plot i de amerikanske sydstater, måske Alabama. Filmens hovedrolle og protagonist, som er den unge dreng, der i bogen hedder Luke, vil blive spillet af en 10 årig afroamerikansk dreng. Det lader til, at denne omskrivning af Dahls historie faktisk vil passe godt til det amerikanske syd, hvor Voodoo og andet er en del af kulturen.

Kenya Barris

Med til at skrive manuskriptet er Kenya Barris, der er kendt for at have skrevet den populære tv-serie ‘Black-ish’ og dens spin-off ‘Grown-ish’. Men det er ikke første gang, at ‘Heksene’ er i hænderne på kompetente filmmagere. Guillermo del Toro havde f.eks. brugt meget tid sammen med Warner Bros. om at lave denne film, ja han havde endda skrevet et helt manuskript, som ikke bliver brugt til Zemeckis’es projekt.

Men tilbage i 1990, ja der blev der faktisk lavet en spillefilm, som var bygget på Dahls historie. Denne engelsk producerede børne-fantasy-gyser, var klart en af favoritter som barn. Især pga. de praktiske effekter, som var skabt af Jim Hensons kompagni (manden der skabte ‘The Muppet Show’ og skildpadderne til de tre første ‘The Teenage Mutant Ninja Turtles’ film). Her er traileren til den film: 

Set fra oven, så er filmens synopsis meget tæt på Dahl’s historie, selvom miljøet er anderledes. Her er plottet, som studiet (Warner Bros.) har udgivet:

“When his parents are killed, a young boy goes to live with his feisty, loving grandma, who had a terrifying encounter with witches when she was just a girl. When Grandma realizes that the witches have returned, she flees with the Boy to the swankiest resort in the South – only to realize that they’ve wandered right into a nest of witches, headed by the Grand High Witch, who intends to transform the world’s children into mice – starting with the Boy…”

Hvornår filmen udkommer, ja det vides ikke endnu, men filmen er først nu begyndt at planlægge dens optagelser, som kommer til at foregå på location i staterne Georgia og Louisiana, imens alle indendørs scener vil blive lavet ved Warner Brothers studios i London, hvor man også hele Steven Spielbergs, ‘Ready Player One’ blev skabt. Vi på Filmpuls skal nok komme med yderlig information, når vi ved mere.

Copyright: Warner Bros.

Tags: ,


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑